Mevduat faizi oranları güncellendi

Son günlerde, Türk Lirası mevduat faiz oranları önemli ölçüde yükseldi. Bankalar, vadeli mevduat ürünlerine uyguladıkları faizleri yüzde 50’nin üzerinde tutarak, yatırımcıların getirilerini artırma yolunda önemli adımlar attılar. Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre, mevduat faiz oranları şu şekilde belirlendi: 1 aya kadar olan vadelerde yüzde 54.83, 3 aya kadar olan vadelerde yüzde 59.45, 6 aya kadar […]

Son günlerde, Türk Lirası mevduat faiz oranları önemli ölçüde yükseldi. Bankalar, vadeli mevduat ürünlerine uyguladıkları faizleri yüzde 50’nin üzerinde tutarak, yatırımcıların getirilerini artırma yolunda önemli adımlar attılar.

Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere göre, mevduat faiz oranları şu şekilde belirlendi: 1 aya kadar olan vadelerde yüzde 54.83, 3 aya kadar olan vadelerde yüzde 59.45, 6 aya kadar olan vadelerde yüzde 56.98 ve 1 yıla kadar olan vadelerde yüzde 50.31. 1 yıl ve üzeri vadelerde ise faiz oranı yüzde 42.06 seviyesinde.

Örneğin, 100 bin Türk Lirası yatırım yapan bir yatırımcı, 32 günlük bir vade sonunda yıllık yüzde 54.83 faiz oranıyla 4,226 TL faiz getirisi elde edebilir. Bu artışlarla birlikte, yüksek mevduatlar için sağlanan faiz getirileri de önemli ölçüde artış gösteriyor.

Bankalar arasındaki rekabetin artmasıyla birlikte, bazı bankaların faiz oranlarını yüzde 80 gibi rekor seviyelere çıkardığı gözlemleniyor. Özellikle Kur Korumalı Mevduat’tan Türk Lirası mevduatına geçiş yapan yatırımcılar için bu durum oldukça cazip hale geliyor.

Ayrıca, mevduat gelirlerine uygulanan stopaj oranlarında da değişiklik yapıldı. 6 aya kadar olan mevduatlarda stopaj oranı yüzde 7.5’e, bir yıla kadar olan vadelerde ise yüzde 5’e yükseltildi.

Bu gelişmeler, Türk Lirası mevduatına yatırım yapan yatırımcıların enflasyon karşısında reel getiri elde etmelerini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version