Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’li Vekil…

Kırsalda da toplu konut

Kırsalda da toplu konut yapılmasını istedi

Kırsal şekillensin, gençlerimiz şenlensin…

Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, toplu konut uygulamasının kırsala, köylere kadar yayılmasını, böylelikle evlenerek mutlu yuvalarını kuran çiftlerin de kente göç etme zorunluğu yerine köylerinde barınmalarının sağlanmasına destek olunmasını istedi.

MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı, geçtiğimiz günlerde TBMM’de konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Kaşıkçı, Hatay’ın Amanos Dağları istikametinde bulunan köylere yeni yerleşim alanları kurulması ile ilgili konuşmasında şöyle dedi:

“Antakya ilçemizin sınırları içerisinde, Amanos Dağları istikametinde bulunan Uzunalıç, Tahtaköprü, Maraşboğazı, Üçgedik, Karaali, Oğlakören, Gülderen, Karlısu, Yaylacık ve Kisecik köylerinde artan nüfusa karşılık, vatandaşlarımızın yeni barınma yeri ihtiyacı oluşmaktadır. Bu sorun; Hassa, Kırıkkan, Belen, Samandağ ve Arsuz ilçelerimizde de mevcuttur. Özellikle yeni evlenen genç kardeşlerimiz, köylerinde hayatlarını devam ettirmek istemekte, ancak yeni konut alanları bulamadığı için zorluklar yaşamaktadır. Vatandaşlarımızın, köylerinde hayatlarını devam ettirebilmesi adına yeni bir kırsal yerleşim planı devreye alınıp, özellikle genç nüfusun kırsalda yaşamına devam etmesi sağlanmalı ve teşvik edilmelidir. Bu, aynı zamanda artan kent nüfusunun da bir anlamda dengelenmesi için son derece önemlidir. Bu açıdan; Tarım ve Orman Bakanlığı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel yönetimlere büyük görevler düşmektedir. Kırsal yeniden şekillensin, gençlerimizle köylerimiz şenlensin.” -Haber/Cemil Yıldız-