Milletvekili KARA: Belen Yangın Zararları 1 Yıldır Ödenmiyor!

CHP Hatay Milletvekili Hasan Nermin Yıldırım Kara, 2023 yılında Hatay’ın Belen ilçesinde yaşanan büyük yangının ardından, tarlalarındaki ürünleri zarar gören çiftçilerin hasarlarının bir yıl geçmesine rağmen ödenmediğini vurguladı. Kara, “Vatandaşımız deprem felaketi yaşadı, hayatta kalma mücadelesi verirken destek olmamız gerekirken, mevzuatla kaderlerine terk ediliyorlar. Çiftçimiz sürekli seller, yangınlar ve iklim krizinin olumsuz etkileriyle boğuşuyor ve […]

CHP Hatay Milletvekili Hasan Nermin Yıldırım Kara, 2023 yılında Hatay’ın Belen ilçesinde yaşanan büyük yangının ardından, tarlalarındaki ürünleri zarar gören çiftçilerin hasarlarının bir yıl geçmesine rağmen ödenmediğini vurguladı.

Kara, “Vatandaşımız deprem felaketi yaşadı, hayatta kalma mücadelesi verirken destek olmamız gerekirken, mevzuatla kaderlerine terk ediliyorlar. Çiftçimiz sürekli seller, yangınlar ve iklim krizinin olumsuz etkileriyle boğuşuyor ve artık ayakta duracak halleri kalmamıştır” dedi.

Çiftçilerin sigorta durumuna bakılmaksızın zararlarının karşılanması gerektiğini belirten Kara, “Büyük bir doğal afet yaşamış, maddi ve manevi çöküntü geçiren bir bölgedeyiz. Dolu, sel ve yangın gibi afetler sonucunda mağdur olan üreticinin sigortası olup olmadığına bakılmaksızın hasar tanzimleri devlet tarafından yapılmalıdır. ‘Senin sigortan yok’ demek, bu topraklara yapılacak en büyük kötülüktür” şeklinde konuştu.

Kara, çiftçilerin banka ve kooperatiflere olan kredi borçlarının ertelenmesini, vadelerinin uzatılmasını ve faizlerinin silinmesini talep etti. Ayrıca, hasar tespit raporlarının ivedilikle hazırlanarak vatandaşların kurumlar arasında bırakılmaması gerektiğini ekledi. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version