Milletvekili KARA, Deprem Bölgesindeki Ticari İşletmelerin Vergi Yükünden Arındırılmasını İstedi

Hatay CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Deprem sonrası başlayan göç dalgası nedeniyle işgücü açığı ortaya çıktığını ve binlerce iş yerinin yıkılması veya ağır hasar almasından dolayı işletmelerin faaliyetlerinin de durduğunu kaydetti ve “Ticaret sektörü finansal ihtiyaçlarını karşılamakta da acze düşmüş durumdadır. Zirai kredilerin ertelenmesi için aranan şartların gerçekleşmesi imkansızdır. İktidarın sunduğu uygulamalar sembolik olmaktan öteye […]

Hatay CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Deprem sonrası başlayan göç dalgası nedeniyle işgücü açığı ortaya çıktığını ve binlerce iş yerinin yıkılması veya ağır hasar almasından dolayı işletmelerin faaliyetlerinin de durduğunu kaydetti ve “Ticaret sektörü finansal ihtiyaçlarını karşılamakta da acze düşmüş durumdadır.

Zirai kredilerin ertelenmesi için aranan şartların gerçekleşmesi imkansızdır. İktidarın sunduğu uygulamalar sembolik olmaktan öteye gidememiştir. Şimdi ise yeni vergi yükümlülükleri ile mevcut mağduriyetler artmaktadır. Maalesef bu düzenlemelerle, depremden sağ kalanlar da ölüme terk edilmişlerdir.” dedi.
Hatay’ın Türkiye ekonomisine gerek üretim gerekse ihracat açısından ciddi bir katkıda bulunduğunu vurgulayan Hatay milletvekili sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatay özellikle demir-çelik, otomotiv, yan sanayi- filtre üretimi, nakliye ve lojistik gibi birçok alanda üretim yapan kurumların bir arada olduğu bir bölgedir. Dolayısıyla kurumların münhasıran ihracattan elde ettikleri kazançlarına 1 puan indirimli olarak uygulanan kurumlar vergisi oranı 5 puan indirimli olarak uygulanacak olması genel mevzuat ve Türkiye geneli ihracatçıları için olumlu algılansa da deprem bölgesindeki mükellefler açısından yeterli olmayıp çok dar kapsamlı tutulmuştur.
KDV’nin %18’den %20’ye çıkarılmasının ardından gelen zamla beraber ÖTV zammı da eğer deprem bölgesinde aynı şekilde uygulanacak olursa, bölgedeki sanayicilerin kalkınmasına büyük darbe vuracaktır. Mutlaka deprem bölgesi özel olarak değerlendirilmeli ve yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.”

Exit mobile version