Milletvekili Kara: “Hatay Esnafının Çığlığına Kulaklar Tıkalı mı?”

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da yaşanan 6 Şubat depremleri sonrasında iş yerlerini kaybeden esnafların yaşadığı sorunlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım Kara, Antakya ilçesindeki esnafların uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekerek, “Antakya ilçemizin Çarşı esnafı 15 aydır birçok yetkiliye sorunlarını anlatıyor. Valilik, belediye, kaymakamlıklara iletilen bu sorunlar hala çözüm bekliyor” […]

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da yaşanan 6 Şubat depremleri sonrasında iş yerlerini kaybeden esnafların yaşadığı sorunlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Yıldırım Kara, Antakya ilçesindeki esnafların uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekerek, “Antakya ilçemizin Çarşı esnafı 15 aydır birçok yetkiliye sorunlarını anlatıyor. Valilik, belediye, kaymakamlıklara iletilen bu sorunlar hala çözüm bekliyor” dedi.
Depremin ardından kurulan geçici çarşıların fiziki şartlarından ve konumundan şikâyet eden esnafların, uzun zamandır taleplerinin karşılanmadığını ifade eden Yıldırım Kara, “Her seferinde sorunların çözüleceğine dair farklı plan ve söz duymalarına rağmen içinde bulundukları koşullarda hiçbir iyileştirme olmayan depremzede esnafımızın sorunlarına ivedilikle çözüm getirilmesi elzemdir” diye konuştu.
Kimi esnafların daha avantajlı koşullara sahip olduğu iddialarına da değinen Kara, “Esnaftan gelen şikayetlerde yandaşların fiziki koşullar açısından ve konumu açısından daha avantajlı konteynerlar aldıklarını duyuyoruz. Ticari hayatın daha canlı olduğu, 25 m2 büyüklükte, ahşap olmayan, zemini nispeten daha avantajlı koşullara sahip bölgede açılan çarşıda iki konteyner sahibi olan kişilerin olduğu iddiaları söz konusu” şeklinde konuştu.
Yıldırım Kara, çözüm önerilerini de dile getirerek, “Kurulan çarşıların bölgesine dolmuş veyahut minibüs durakları gibi toplu taşıma hattının entegre edilmesi, ilgili yerlere banka ATM’lerinin konumlandırılması, sektörel olarak çarşıların gruplandırılmasıyla bir müşteri kitlesi ve çeşitli ticari merkez noktalarının yaratılması, esnafımızın sorunlarına kısa süreli de olsa çare olabilecek nitelikte değişikliklerdir” dedi.

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version