Milletvekili Kara’dan Kayıp Çocuklar İçin Çağrı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 20 Şubat’ta Hatay merkezli yaşanan depremlerin üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen, hala kayıp olan binlerce yurttaşın akıbeti belirsizliğini koruyor. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, bu duruma dikkat çekmek ve kayıp yakınlarının yaşadığı mağduriyeti gündeme taşımak amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım Kara, yapılan açıklamada, depremzedelerin […]

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 20 Şubat’ta Hatay merkezli yaşanan depremlerin üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen, hala kayıp olan binlerce yurttaşın akıbeti belirsizliğini koruyor. Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, bu duruma dikkat çekmek ve kayıp yakınlarının yaşadığı mağduriyeti gündeme taşımak amacıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Yıldırım Kara, yapılan açıklamada, depremzedelerin halen kayıplarına ulaşmaya çalıştığını ve toplamda 38’i çocuk 145 yurttaşın hala akıbetlerinin bilinmediğini belirtti. Bunların 30’unun çocuk ve 117’sinin Hataylı depremzedeler olduğunu vurgulayan Kara, bu konunun defalarca meclis gündemine taşındığını ancak gerekli adımların atılmadığını ifade etti.
Ağustos 2023’te verilen araştırma önergesinin hala gündemde beklediğine değinen Kara, daha önceki önergelerin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlattı. Bakanlıkların yaptığı açıklamaların kayıp çocukların ailelerini tatmin etmediğini dile getiren Kara, mevcut durumun talihsiz olduğunu belirtti.
Depremin hemen ardından yurttaşların yoğun çaba gösterdiğini ve yetkililere bilgi sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Kara, ancak aylar geçmesine rağmen hala bir sonuca ulaşılamadığını dile getirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının “kayıp çocuk yok” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Kara, kayıp çocukların akıbetinin detaylıca araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.
Yurttaşların çocuklarının akıbetini öğrenmek adına çabalarını sürdürdüğünü ancak yetkililerin bu konuda yeterli adımları atmamalarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kara, seslerini duyurmaya çalışan ailelerin yaşadığı acılara kulak tıkamanın yanlış olduğunu vurguladı. – İlyas Yiğit-

Exit mobile version