Milletvekili ve bakan maaşlarına zam

Emekliler ve asgari ücretliler zam beklerken, milletvekilleri ve bakanlara büyük artış yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Aylık enflasyon yüzde 1.64 olarak gerçekleşirken, emekliler ve asgari ücretliler için zam beklentileri belirsizliğini koruyor. Aynı dönemde, bakanlar ve milletvekillerine temmuz ayında yaklaşık 28 bin TL zam yapılacağı duyuruldu.

Son bir yılda bakan maaşlarına yapılan zam tutarı 76 bin lirayı aştı. Bakan maaşları, 8.5 asgari ücretten 10 asgari ücrete, 14.5 emekli aylığından 17.3 emekli aylığına yükseltildi. Temmuz zammıyla birlikte bakanların maaşları 17 asgari ücrete çıktı, milletvekilleri ise 27 bin 398 lira zam bekliyor.

Emeklilere yapılacak zam oranlarına göre, yaklaşık 4 milyon emekli hiç zam alamayabilir. En düşük emekli maaşı güncellemesi henüz yapılmazsa, kök maaşı 8 bin TL ve altında olan emekliler sıfır zam alacak ve maaşları 10 bin lira seviyesinde kalacak.

Bu gelişmeler, ülke genelinde gelir adaletsizliği tartışmalarını alevlendirirken, hükümetin ekonomi politikaları ve enflasyon yönetimi daha fazla dikkat çekiyor. – Volkan İcil-

Exit mobile version