Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekilleri, Belediye Başkanı, balyozu ele aldı:

Demir Dövdüler Hatay Milletvekilleri

Demir Dövdüler

Hatay Milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik ile Lütfi Kaşıkçı ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, dün sabah, ilimizin yok olmaya yüz tutan en eski mesleklerinden birine ev sahipliği yapan Demirciler Çarşısı’nın konuğu oldu. Milletvekilleri Çelik ve Kaşıkçı ile Başkan Yılmaz, Demirciler Odası Başkanı Fahrettin Kelahmetoğlu’nun dükkanında, kızgın demiri balyozla dövdü, şekil verdi.
Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan demircilikle ilgilenen esnafın imalat sanayi karşısında büyük zorluk yaşadığını öğrenen, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, esnafın ürettiği ürünlerin satılamıyor olmasını öğrenmekten büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, esnafın sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla, Park Bahçe Müdürlüğü tarafından hizmetlerde kullanılan kazma, kürek ve çapa gibi aletlerin bundan böyle Antakya’daki demirci esnafından alınacağını söyledi.
Milletvekilleriyle çarşı gezisi yapan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ziyaretiyle ilgili şunları söyledi:
“Demirciler esnafımızı, Cumhur İttifakımızın kıymetli Milletvekilleri ve Antakya İlçe Başkanları ile birlikte ziyaret ettik. Esnafımızın el emeği, göz nuru dökerek ürettikleri ürünlerinin satılamıyor olmasından dolayı derin üzüntü duyduk.
Günlük 20–30 üretimden, ne yazık ki bugün 4–5 adet üretime düşülmüş. Biz de Antakya Belediyesi olarak, şehir esnafımızı her daim destekleme gayretimiz doğrultusunda bir karara vardık. Belediyemiz Park Bahçe Müdürlüğü hizmetle-rinde kullanılan kazma, kürek, çapa gibi demir malzemeleri demirci esnafımızdan alacağız. Küçük esnafımıza bir nebze de olsa destek sağlayabilirsek, ne mutlu bize.”
Demirci esnafı, unutulmaya yüz tutan bir meslek olan demirciliğin daha çok ön plana çıkarılması için yapılan ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti, Başkan İzzettin Yılmaz’ın da bundan böyle demir mamulü ürünlerin Antakya Demirciler Çarşısı’ndan satın alınacağını söylemesini de memnunlukla karşıladı. -Cemil Yıldız-