Milli Eğitim Bakanı öğretmenlerle Anıtkabir’de

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü için öğretmenler ve şehit öğretmen yakınlarıyla birlikte Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Bakan Tekin, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıktı ve çelenk bıraktı. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Tekin, deftere yazdığı mesajda öğretmenlerin önemine vurgu yaparak Cumhuriyet ideallerine ulaşmak için çalıştıklarını belirtti. Son olarak, öğretmenlerin vatan, millet ve Cumhuriyet sevgisiyle yetişmeye devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan Bakan Yusuf Tekin, eğitim ailesinin emektarları olan öğretmenlere ve emekli öğretmenlere şükranlarını ifade etmek için cep telefonlarına mektup gönderdi. Her öğretmenin çalışma yılını ve çalıştığı okul sayısını belirterek kutlayan Bakan Tekin, başarılı öğretmenlere “Şimdiden pek çok öğrencinin hayatına dokundunuz. Sizinle aynı yolda olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Tekin, 4 yıldan fazla süredir öğretmenlik yapan mezunlara ise “Ektiğiniz bilgi tohumları bugün ışığınızla büyüdü. Mezun ettiğiniz öğrencilerin gururunu ve yeni başlangıçların umudunu yüreğinizde taşıdığınızı biliyorum” şeklinde seslendi. Bakan Tekin, öğretmenlere “Kıymetli Öğretmenim” diyerek hitap ederek şunları söyledi: “Meslek hayatınız boyunca dokunduğunuz hayatlara bahşettiğiniz ilhamın ışığı, cumhuriyetimizin 100. yılından gelecek yüzyıllara kadar sürecek ve artarak devam edecektir. Şahsım ve ülkem sizlere minnettar. “Tekin, emekli öğretmenlere de şu şekilde seslendi: “Siz, bir toplumun eğitimi ve kalkınması için sabırla, anlayışla, özveriyle, vefayla, kendi ruhunuzun ağırlığını zaman zaman hiçe sayarak bir ömür boyunca çalıştınız. Ne yapsak emeklerinizi ödeyemeyiz.” -Adil Yeildağ-

Exit mobile version