Milli Savunma Bakanlığı, Askerlik Yerlerini Açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2023 Ağustos, Eylül ve Ekim döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin askerlik yerlerini açıkladı. Yükümlüler, e-Devlet üzerinden askerlik sevk ve celp tarihlerini öğrenebilecekleri duyuruldu. MSB tarafından yapılan açıklamada, “Ağustos/Eylül/Ekim 2023 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları belirlenmiştir” ifadesi kullanıldı. Asker adayları, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik […]

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2023 Ağustos, Eylül ve Ekim döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin askerlik yerlerini açıkladı. Yükümlüler, e-Devlet üzerinden askerlik sevk ve celp tarihlerini öğrenebilecekleri duyuruldu. MSB tarafından yapılan açıklamada, “Ağustos/Eylül/Ekim 2023 döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçları belirlenmiştir” ifadesi kullanıldı. Asker adayları, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak askerlik sevk ve celp tarihlerini öğrenme imkânına sahip olacaklar.

Yükümlülerin askerlik yerlerini öğrenmek için izlemeleri gereken adımlar ise şu şekilde:

*Yükümlüler, “www.turkiye.gov.tr” adresine giriş yapacaklar ve T.C. kimlik numaraları ile şifrelerini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapacaklar.

*e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, sayfanın üst bölümünde yer alan ‘Hizmet Adı’ kutucuğuna kısa dönem askerler için “Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu *Sorgulama”, uzun dönem askerler için ise “Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama” ifadesini yazacaklar.

*Ardından, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacaklar.

*Linki tıkladıktan sonra, ‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu’ ya da ‘Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama’ butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacakları birliği ve celp tarihini kolayca öğrenebilecekler.

Yükümlüler, belirtilen adımları takip ederek, 2023 Ağustos celbi askerlik yerlerini ve celp tarihlerini e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. -Yusuf Cemil Karadağ-

Exit mobile version