Milyonfest Arsuz Festivalinin Ardından

İyi günler sevgili okuyucu. Bu yıl ilk kez Arsuz ilçemizde düzenlenen ve dört gün süren Milyonfest Arsuz konserlerini izlemek için hafta sonu bu güzel yazlık cennet ilçemize gittim. Bugüne kadar ilimizde gerçekleşen en başarılı ve profesyonel festival organizasyonuna tanıklık etmek beni çok mutlu etti. On binlerce izleyicinin en ufak bir aksilik ve kötü bir olay […]

İyi günler sevgili okuyucu.

Bu yıl ilk kez Arsuz ilçemizde düzenlenen ve dört gün süren Milyonfest Arsuz konserlerini izlemek için hafta sonu bu güzel yazlık cennet ilçemize gittim. Bugüne kadar ilimizde gerçekleşen en başarılı ve profesyonel festival organizasyonuna tanıklık etmek beni çok mutlu etti. On binlerce izleyicinin en ufak bir aksilik ve kötü bir olay yaşamadan keyif içinde izlediği bu festival, birçok yönüyle ilkleri içinde barındırıyordu.

Öncelikle, a’dan z’ye bu organizasyona destek veren herkese teşekkür etmek isterim. Başta gençlerimizin ruh sağlığı ve sosyal yaşamları açısından son derece faydalı gördüğüm bu tip büyük ve altını özellikle çizerek söylüyorum, profesyonel organizasyonları daha sık ilimizde yaşamak istiyoruz.

Bu organizasyon, belki yapı itibariyle maddi açıdan Arsuz Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bir katkı sağlamadı. Ancak başarısıyla, tahmin edebileceğimizin çok ötesinde yöremize bir tanıtım katkısı oldu. Civar illerden ve Hatay’ın dört bir yanındaki ilçelerden akın akın festival alanına gelenler, unutamayacakları bir dört gün yaşadı. Güvenliğin, nizam ve düzenin eksiksiz sağlandığı bu dört gün içinde 15 – 25 yaş arası gençlik festivale olağanüstü bir ilgi gösterdi. Açık olarak söylemem gerekirse, 46 yaşında bir gazeteci olarak zaman zaman kendimi festival alanında yaşlı hissettim.

Milyonfest, Türkiye’de, Avrupa standartlarında büyük konserler organize eden bir şirket. Bu konserlerde çok iyi bir örgütlenme ve son derece başarılı bir organizasyon çalışmasını görüyorsunuz. Her konuda profesyonel bir anlayış ve izleyicilere eğlenmelerine yardımcı olacak başarılı planlamalar söz konusu. Kullanılan çadırlardan stantlara, şarj merkezinden bankaya, tuvaletlerden özel güvenliğe en ince ayrıntılar dahi düşünülmüş. Festival alanına girmeden önce kombine ya da günlük bilet alan izleyiciler, cep telefonlarına indirdikleri bir aplikasyon aracılığı ile barkot okutarak konserleri izliyordu. Bu da isim isim içerde kimin olduğunun kayıt altında olmasını sağlıyordu. Milyon bank çadırlarında, kredi kartınızdan ya da nakit ödemelerinizden size verilen festival kartı ile alışveriş yapıyor, alkol, meşrubat, yiyecek ve içeceklerde alan içinde hiçbir şekilde nakit para trafiği yaşanmıyordu.

Her şey, gençlerin gönüllerince eğlenmesi için en ince ayrıntıya kadar düşünülmüş, ses ve ışık sisteminin neredeyse mükemmel olduğu bir sahne kurulmuş, herkesin rahatlıkla sanatçıları izlemesi için birçok noktada büyük ekranlar yerleştirilmişti. Dört gün devam eden ve birçok ünlü müzik sanatçısını bir arada, birer saat arayla izleme şansı bulduğunuz etkinlikte, Türkiye’nin aydınlık yüzüne tanıklık ediyordunuz.

Arsuz, bu dört gün içinde son derece renkli sahneler yaşadı. Oteller, pansiyonlar tamamen doldu ve özellikle kamp alanları büyük ilgi gördü. Binlerce genç, konaklamak için çadırı tercih etti. Arsuz esnafı, son yıllarda çok az gördüğü yüksek bir ekonomik canlanmayı yaşadı. Belediyenin parklarında, banklarında bile uyuyan, uzanan gençleri her yerde görme şansınız vardı. Festivali organize eden şirket, çok sayıda ve her konuda kalabalık bir ekip olarak hizmet verirken, Arsuz Belediyesi’nin ve Arsuz Kaymakamlığı yanı sıra Emniyet Müdürlüğü’nün uyumlu ve koordineli son derece başarılı bir hizmet anlayışı vardı. Kurumlar ve organizasyon ekibi çok uyumluydu.

Bu etkinlik bize şunu gösterdi ki, profesyonel bir zihniyet ile eğer doğru bir iş yapmaya kalkarsanız, Hatay, sahip olduğu büyük potansiyel ile size çok büyük bir katkı verecektir. Yanlış anlamayın, ama yöremizde bu tip etkinliklere adeta bir açlık varmış diyebiliriz. Üstelik entelektüel yapısı ve eğitim düzeyinin yüksek olduğu modern bir yaşam anlayışına sahip olan Hatay ve özellikle Arsuz, bugüne kadar yapılagelen eski festival anlayışına adeta ‘dur’ dedi. Sanırım artık kimse ikinci sınıf bir hizmet anlayışı ile uyduruk festival düzenlemeyecektir.

Arsuz’a ve Hatay’a yakışan son derece başarılı bir organizasyona tanıklık ettim. Festival alanından canlı yayın yapan medya kuruluşları aracılığı ile tüm ülke, dost ve düşmanlar, Hatay’ın bir medeniyet cenneti olduğunu gördü.

Kim ne derse desin, Hatay yaşayan bir cennettir.

İyi çalışmalar.

Exit mobile version