Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milyonlarca Emekçinin

Yaşam koşullarını ilgilendiriyor TİP

Yaşam koşullarını ilgilendiriyor

TİP Genel Başkan Yardımcısı, Hatay Milletvekili Barış Atay, “TÜİK Sepeti ve Ortalama Madde Fiyatları” listesinin yayımlanmamasını eleştirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Haziran 2022 tarihinde açıkladığı Mayıs 2022 dönemine ait Tüketici Enflasyonu (TÜFE) verileri kapsamında yer alması gereken “Madde Sepeti ve Ortalama Madde Fiyatları” listesini yayımlamadı. TÜİK’ten yapılan açıklamada, “Piyasadaki fiyat hareketlerinin kullanıcılar tarafından daha doğru okunması ve takip edilmesine imkan verecek bazı düzenlemeler” çerçevesinde bu uygulamadan vazgeçildiği belirtildi.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, “Bu listenin yokluğunda, TÜİK’in enflasyonunun hangi fiyatları esas aldığına ilişkin kamuoyu nasıl bilgi sahibi olacaktır?” diye sordu. Açıklamasında, “Milyonlarca emekçinin asgari yaşam koşullarını ilgilendiren bir konuda böylesi bir uygulama kabul edilemez” ifadelerini kullanan Atay, Bakan Nebati’nin yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergesinde şu soruları yöneltti:

1. Madde fiyat listesi, yurttaşın, pahalılığı ve dolayısıyla enflasyonu doğrudan gündelik olarak kullandığı maddeler üzerinden görmesini, TÜİK verilerinin bağımsız kurumların verileriyle karşılaştırılmasını ve değerlendirmesini sağlamaktaydı. TÜİK’ in, madde fiyat listesini kaldırmasının gerekçesi nedir?

2. Bu listenin yokluğunda, TÜİK’in enflasyonunun hangi fiyatları esas aldığına ilişkin kamuoyu nasıl bilgi sahibi olacaktır?

-Haber/Tamer Yazar-