Mısır taban fiyatı revize edilmeli

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alım fiyatını ton başına 6.000 TL olarak açıklamasının çiftçiye “üretme” demek  olduğunu söyledi. Kara taban fiyatın revize edilmesini istedi. Nermin Yıldırım Kara yaptığı açıklamada “Emeğiyle kazanmayanlar, emeğiyle üretenleri borç batağına sürüklüyor. Liyakatsizlik ve bilinçsizliğin yanında bunun politik ve ekonomik bir tercih olduğunu görmek gerekiyor. Seçimden […]

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin mısır alım fiyatını ton başına 6.000 TL olarak açıklamasının çiftçiye “üretme” demek  olduğunu söyledi. Kara taban fiyatın revize edilmesini istedi.

Nermin Yıldırım Kara yaptığı açıklamada “Emeğiyle kazanmayanlar, emeğiyle üretenleri borç batağına sürüklüyor. Liyakatsizlik ve bilinçsizliğin yanında bunun politik ve ekonomik bir tercih olduğunu görmek gerekiyor. Seçimden sonra litre başına yapılan zamlar artık haber değeri bile taşımaz hale geldi. KDV ve ÖTV’deki artışlar ile birleştirildiğinde üreticiler başta olmak üzere tüm yurttaşın beli büküldü. Motorin her üretim safhasında önemli bir girdi olarak öne çıkar. Son üç ayda motorinde yaklaşık zam oranı %103,7 oldu. Son beş ayda gübreye yaklaşık %90 oranında zam geldi. Mısır üreticileri, hasattan elde edecekleri kâr umuduyla tüm bu maliyetlere bir şekilde göğüs gerdi. Özellikle deprem bölgesinde teşviksiz ve borçlanmayla üretime devam edildi. Bunun kısa ve öz açıklaması şudur: İktidar çiftçiye ‘artık üretme’ diyor.” dedi.

Üreticilerin bir sonraki ekim için kaynak bulamayacağını vurgulayan Hatay Milletvekili Kara, üreticinin elindeki ürünü maliyetine ya da zarar ederek satması durumunda bir sonraki ekim için kaynak bulamayacağını ve üretimden vazgeçeceğini söyledi.

Exit mobile version