MKÜ Akademisyenleri, Uluslararası Listede

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden dört akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Dünyada Yüzde 2’lik Dilime Girdiler Bilim dünyasının en saygın sıralamaları arasında kabul edilen liste, 22 farklı alan ve 174 alt bilim dalındaki araştırmacılar arasında belirleniyor. İlk yüzde 2’lik dilime […]

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden dört akademisyen, Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Dünyada Yüzde 2’lik Dilime Girdiler

Bilim dünyasının en saygın sıralamaları arasında kabul edilen liste, 22 farklı alan ve 174 alt bilim dalındaki araştırmacılar arasında belirleniyor. İlk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanları, bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Uğur Korkut Pata, Doç. Dr. Sinan Erdoğan, Prof. Dr. Ali Acaravcı ve Prof. Dr. Volkan Altay, ‘Yıllık Etki’ kategorisinde sıralamaya girmeyi başardı. Ayrıca, Doç. Dr. Uğur Korkut Pata ve Prof. Dr. Ali Acaravcı, ‘Kariyer Boyu Etki’ kategorisinde de başarı gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, akademisyenlerin global ölçekteki bu başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MKÜ’nün bilimsel çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceğini vurguladı. Prof. Eren, akademisyenlerin uluslararası başarılarının hem üniversiteye hem de Türkiye’ye bilimsel alanda katkı sağladığını belirtti. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin köklü geleneğini bilimsel başarılarla tanıtmanın gururunu yaşadığını ifade eden Rektör Eren, sıralamada yer alan akademisyenleri tebrik etti.

-Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version