MKÜ Mimarlık Fakültesi Binasının Temeli Atıldı

10 dönümlük alanda inşa edilecek ve 2 yıl içinde tamamlanması planlanan binada; derslikler, laboratuvarlar, akademik ve idari ofisler, kütüphane, toplantı salonları, yemekhane ve kantin yer alacak. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Fakültesi’nin yeni binası, Antakya merkezinde, eski yerinde inşa edilmek üzere temel atma töreni ile start aldı. 10 dönümlük alanda yer alacak bina, iki […]

10 dönümlük alanda inşa edilecek ve 2 yıl içinde tamamlanması planlanan binada; derslikler, laboratuvarlar, akademik ve idari ofisler, kütüphane, toplantı salonları, yemekhane ve kantin yer alacak.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Fakültesi’nin yeni binası, Antakya merkezinde, eski yerinde inşa edilmek üzere temel atma töreni ile start aldı. 10 dönümlük alanda yer alacak bina, iki yıl içinde tamamlanacak. Yeni binada derslikler, laboratuvarlar, ofisler, kütüphane, toplantı salonları, yemekhane ve kantin yer alacak.

Temel atma törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekili Necmettin Çalışkan, Rektör Prof. Dr. Veysel Eren ve diğer üst düzey katılımcılar iştirak etti. Törende konuşan Rektör Eren, yeni binanın şehrin inşa sürecine önemli katkılar sunacağını vurgularken, Hatay Valisi Masatlı da üniversitenin deprem sonrası kentteki kurumsal çalışmalara verdiği desteği hatırlattı.

9.200 metrekarelik inşaat alanına sahip Mimarlık Fakültesi binasının temel atma töreni, yapılan duaların ardından kurdele kesilerek tamamlandı. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version