MKÜ’de görkemli açılış: 100. yıl Köyü 1. Fazda yaşam başladı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü’nde inşa süreci devam eden 100. Yıl Köyü Projesi’nin birinci fazının açılış töreni düzenlendi. Törene, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erhan Yengil ve Prof. Dr. Mehmet Turan, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, projenin hayata geçmesinde katkı sunan paydaşlar ve hayırseverler katıldı. […]

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü’nde inşa süreci devam eden 100. Yıl Köyü Projesi’nin birinci fazının açılış töreni düzenlendi. Törene, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erhan Yengil ve Prof. Dr. Mehmet Turan, Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, projenin hayata geçmesinde katkı sunan paydaşlar ve hayırseverler katıldı.

Açılış Konuşmaları ve Plaket Takdimi
Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk bölümde, projeye katkı sunan paydaşlara plaket takdim edildi. Blocks For Hope, Gülmek İyileştirir Derneği ve Jandarma Asayiş Vakfı temsilcileri, 100. Yıl Köyü projesinin hayata geçiş süreci hakkında katılımcılara bilgi verdiler.
Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, konuşmasında, üniversitenin depremler sonrasında başta öğrenciler ve personel olmak üzere vatandaşlar için güvenli bir alan sunduğunu belirtti. Projenin, depremzede personelin yaşamlarını normalleştirmeleri ve geleceğe umutla bakabilmeleri adına büyük bir adım olduğunu vurgulayan Eren, projeye katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

1. Faz Açılışı Gerçekleşti
Törenin ikinci bölümünde, 100. Yıl Köyü Projesi’nin 1. Fazı resmen açıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle katılımcılar, yapımı tamamlanan 46 konutu gezerek incelemelerde bulundular. Kura çekimiyle bu konutlar, üniversite personeline teslim edilecek.

Deprem Sonrası Umut Veren Proje
Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, proje sayesinde yaşadıkları kayıplarla mücadele eden personelin, güvenli ve huzurlu bir yaşam alanına kavuşacağını belirterek, 100. Yıl Köyü projesinin devam eden süreçlerinde de aynı hassasiyetle çalışacaklarını ifade etti.,

Exit mobile version