Montella: “Üzgünüz ama Gururluyuz!”

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda’ya karşı 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendi. Maç sonrası teknik direktör Vincenzo Montella, duygularını ve takımının performansını değerlendirdi. Montella, “Bence en iyi 5 takımdan biriyiz” diyerek sözlerine başladı ve ekledi: “EURO 2024’e başladığımızdan beri gösterdiğimiz oyun ruhuyla gurur duyuyoruz. Tüm ülkeyi arkamızda hissettik […]

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda’ya karşı 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendi. Maç sonrası teknik direktör Vincenzo Montella, duygularını ve takımının performansını değerlendirdi.

Montella, “Bence en iyi 5 takımdan biriyiz” diyerek sözlerine başladı ve ekledi: “EURO 2024’e başladığımızdan beri gösterdiğimiz oyun ruhuyla gurur duyuyoruz. Tüm ülkeyi arkamızda hissettik ve belli bir kimlikle oynadık. Tüm futbolcularımızı takdir etmek lazım.”

Maçın genelinde takımının performansını değerlendiren İtalyan teknik adam, “Maçın büyük bölümünde çok iyi oynadık. Ancak 10 dakikalığına topa sahip olmamaya başladığımız bir dönemde, turnuvanın en genç takımı olarak o anları iyi yönetemedik. Daha iyi yapabilirdik” ifadelerini kullandı.

Montella, genç bir takım oldukları için tecrübe eksikliğinin maçı etkilediğini belirtirken, “Rakipten daha fazla şut attık ancak bunları gole çeviremedik. Bu bizim için hayal kırıklığı değil, gurur verici bir deneyim oldu” dedi.

Son olarak Dünya Kupası’na odaklanan Montella, “Futbolcularımız biraz dinlensin. Eylül’de UEFA Uluslar Ligi için daha iyi hazırlanmak istiyoruz. Ardından Dünya Kupası elemeleri var” şeklinde konuştu.

A Milli Takım’ın çeyrek finalde elenmesi sonrası Montella, sosyal medyada yapılan eleştirilerin hedefi oldu. Bazı taraftarlar, oyuncu değişikliklerini eleştirerek yenilginin sorumluluğunu teknik direktöre yükledi. – Meriç Demiray-

Exit mobile version