Mozaik Sanatının Büyülü Dünyası

Hataylı mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli, üç boyutlu çalışmalarıyla mozaik kültürünü yeni bir boyuta taşıyor. Son dönemde özellikle ağaç motifleriyle yaptığı eserlerle dikkat çeken sanatçı, mozaiklerine derin anlamlar katıyor. Renkli taşlar ve seramik parçaları kullanarak doğanın ihtişamını ve ağaçların huzur verici güzelliklerini eserlerinde canlandırıyor.Hüzmeli’nin Antakya’da yaptığı zeytin ağacı mozaiği büyük beğeni toplarken, Avrupa, Orta Doğu ve […]

Hataylı mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli, üç boyutlu çalışmalarıyla mozaik kültürünü yeni bir boyuta taşıyor. Son dönemde özellikle ağaç motifleriyle yaptığı eserlerle dikkat çeken sanatçı, mozaiklerine derin anlamlar katıyor. Renkli taşlar ve seramik parçaları kullanarak doğanın ihtişamını ve ağaçların huzur verici güzelliklerini eserlerinde canlandırıyor.
Hüzmeli’nin Antakya’da yaptığı zeytin ağacı mozaiği büyük beğeni toplarken, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da da ses getirdi. Sanatçı, bu ilgiden dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “Mozaik serüvenime tam gaz devam ediyorum. Deprem sonrası sanatımla ilgili birçok teklif aldım. Özellikle Antakya’daki zeytin ağacı eserim büyük ilgi gördü” dedi.


Menel Hüzmeli ayrıca İzmir Efes Selçuk’ta HIS Travel tarafından oluşturulan bir sanat merkezinde mozaik sanatını icra ediyor ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere Antakya’nın mozaik geleneğini anlatıyor. Sanatçının eserleri Suudi Arabistan Riyad’da sergilenirken, Amerika, Avustralya, İtalya ve İsviçre gibi ülkelerden yoğun ilgi görüyor ve eserleri satılıyor.
Hüzmeli, çalışmalarını büyük bir özenle sürdürdüğünü ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çaba gösterdiğini belirterek, “Eserlerimle doğanın ve mozaik sanatının güzelliklerini dünyaya duyurmak benim için büyük bir onur” diye ekledi. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version