Müftülük “İyilik Atölyesi” açtı

Hatay İl Müftülüğü ‘İYİLİK ATÖLYESİ’ Açılışı Gerçekleştirdi

Hatay İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi Kadın Kolları tarafından Hatay İl Müftülüğü geçici Hizmet Binası’nda “İyilik Atölyesi” oluşturuldu ve açılışı gerçekleştirildi.

TDV Kadın Kolları’nda görevli gönüllülerin “iyilik” için bir araya gelecekleri bir mekân olmasının hedeflendiği İyilik Atölyesi’nin açılışına İl Müftüsü Mevlüt TOPÇU, eşi Ayşecan TOPÇU, il Müftü yardımcısı Nazife SAĞLAM, görevliler ile Vakıf gönüllüsü kadınlar katıldı.

İl müftüsü Mevlüt Topçu Açılışta yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Vakfımız hayatın her alanında insana dokunmayı ve maddi-manevi destek vermeyi amaçlıyor. İyilik Atölyesi’nde kadın gönüllülerimiz yardım bekleyen depremzede vatandaşlarımız için üretecek ve ürettiklerini faydaya dönüştürecek.”

İyilik Atölyesi’nde sadece yardım faaliyetleri yapılmadığını, aynı zamanda Kadın kollarının öncülüğünde gönüllülere yönelik dikiş-nakış, örgü, çeyizlik gibi etkinlikler de gerçekleştirildiğini belirten TOPÇU, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Bismillah diyerek açtığımız İyilik Atölyemiz hayırlara vesile olsun. Burası kadın kollarında görev yapan gönüllülerin el emekleri ile birçok faaliyeti gerçekleştireceği bir iyilik mekanı olacak inşallah. TDV Hatay Şubesi olarak kadın kollarının yapmış olduğu faaliyetleri yakından takip ediyor ve elimizden gelen desteği veriyoruz. Atölyemizden elde edilecek gelirler hayır hizmetlerinde ve depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek faaliyetlerde emeği geçen bütün Vakıf gönüllülerimize teşekkür ediyorum.” – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version