Müftüyü Tarikat Savaşları Öldürdü!

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz’in intiharı TBMM gündemine taşındı. Müftü Mehmet Deniz’in bisiklete binmesi, motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi nedeniyle hakkında Diyanet İşler Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmış, sonra da işten atılmıştı. Mahkemeye başvuran Müftü işe iade davasını kazanmış ancak Diyanet İşleri Başkanlığı mahkeme kararını uygulamamıştı. Kararın […]

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası müftü Mehmet Deniz’in intiharı TBMM gündemine taşındı. Müftü Mehmet Deniz’in bisiklete binmesi, motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi nedeniyle hakkında Diyanet İşler Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmış, sonra da işten atılmıştı. Mahkemeye başvuran Müftü işe iade davasını kazanmış ancak Diyanet İşleri Başkanlığı mahkeme kararını uygulamamıştı. Kararın uygulanmaması üzerine 5 çocuklu Müftü Mehmet Deniz intihar etmişti.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM idare Amiri Ensar Aytekin yaptığı açıklamada “tarikatların savaşı vaizlik yapan müftüyü öldürdü. Her kurumda olduğu gibi özellikle Diyanet İşlerinde de güç odaklı çatışmalar yaşanıyor” dedi.

Devlet kurumlarının tarikatların elinde oyuncak olduğunu iddia eden Aytekin şunları söyledi:

“FETÖ gitti, ne kadar tarikat varsa kurumları kendi aralarında paylaştı. Bu intihar sıradan bir olay değildir. Mahkemenin göreve iade kararını uygulamayan Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun başındaki Ali Erbaş bu intiharın sorumlusudur.” dedi.Çok açık ve net söylüyorum, bu intiharın sorumlusu Diyanet İşleri Başkanı Ali Görmez’dir. Diyanetin içinde tarikatların savaşında bir insan hayatını kaybetmiştir. Hakkı yenilen, adaleti arayan Mehmet Deniz’i el birliğiyle öldürmüşlerdir.

Bisiklete binmek, cübbe giymemek uygunsuz hayat olacak ama son model zırhlı arabayla camiye gitmek, eşinin çantasını taşıttırmak, din görevlisi tartaklamak, beş yıldızlı otellerde toplantı düzenlemek normal uygun bir hayat olacak. Diyanet İşleri Başkanının normal şartlar altında görevi ihmalden ve ölüme sebebiyet vermekten yargılanması gerekirken, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmesinin izahatı yok. Tarikatlar savaşı tüm kurumlarda sürerken bir can göz göre gitti. Vebali başkanın boynundadır. Bu tarikatların tamamından kurtulmadığımız sürece devlet tüm kurumlarıyla ve vatandaşlarıyla tehdit altındadır.”

Exit mobile version