Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhasebe Haftası Başlıyor
Çözüm Bekleyen 7 Yakıcı Sorun

Hatay SMMMO açıklamasında, Rusya’nın

Hatay SMMMO açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekatına vurgu yapılarak, “SAVAŞA HAYIR” mesajı verildi.

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan “Muhasebe Haftası”, bugün başlıyor. Hatay Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası yönetici ve üyeleri, bu sabah 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelen sunacak, öğleden sonra saat 18.00’de de Şehir Kulübü’nde “Muhasebeciler Haftası” kutlama kokteyli verilecek.

Bu arada, Hatay SMMMO adına kaleme alınan açıklamada, meslek mensuplarının çözümünü beklediği 7 yakıcı sorun olduğuna vurgu yapıldı. Hatay Muhasebeciler Odası açıklamasında, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütünün, toplumsal sorumlulukları da olduğu hatırlatıldı ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hava harekatına da atıfta bulunularak, “Savaşa Hayır” vurgusu yapıldı ve şöyle denildi:

“Ülkemizin yaşadığı her sıkıntı ve sorun, bizlerin de sorunu ve sıkıntısıdır. Mali Müşavirler; barıştan, demokrasiden, adaletten yanadır. Barışı, demokrasiyi, adaleti yok etmek isteyen terörün de dimdik karşısındadır. Savaşların, halklara ölüm ve yıkım getirmenin, göçe zorlamanın ötesinde bir şey getirmediğini hepimiz biliyoruz. İnsan emeğinin yarattığı her şeyin düşmanıdır, savaş. Yaşamın, sevginin, doğanın, emekle üretilen değerlerin düşmanı. Savaş, sadece fırsatçıların, silah tekellerinin ve emperyalist güçlerin işine yarar. Nefesimizin yettiği tüm güçle, ‘Savaşa Hayır!’ diye haykırıyoruz.

Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik sorunlar, işletmeleri etkilediği gibi, biz meslek mensuplarını da derinden etkilemektedir. Asgari ücret tarifemiz, yaşanan enflasyonun çok altında belirlenmiş, meslektaşlarımızın yaşam standardı gerilemiştir. Uygulanacak akılcı politikalarla, israfın, kayıp ve kaçağın önlenerek, ülkemizde yaşanan ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması en büyük dileğimizdir.

Bu zor koşullarda toplumsal dayanışmayı arttırarak, derin yoksulluk içinde yaşayan dezavantajlı yurttaşlarımızın insani koşullarda yaşamasını sağlamak, hem devlet hem de toplumsal sorumluluğumuzdur.

Meslektaşlarımız, pandemi sürecinde, her türlü riske rağmen özveriyle çalışmış, işletmelerin Kısa Çalışma Ödeneği ve Ücretsiz İzin Desteği başvurularını yaparak, sosyal sorumluluk görevlerini karşılıksız olarak yerine getirmiştir. Bu süreç içinde, Kovid-19 nedeniyle çok sayıda meslektaşımızı kaybettik. Kaybettiğimiz meslektaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Kamu yararına fedakarca çalışılmasına rağmen, Mali Müşavirlik mesleğinin hala çözülememiş önemli sorunları da bulunmaktadır.”

Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası mesajında, meslek mensuplarının en yakıcı 7 sorunu olduğu da hatırlatıldı ve bu sorunlar şöyle sıralandı:

“Çözülmesi gereken en yakıcı sorunlarımız şöyledir;

-Serbest meslek erbabı için KDV’yi doğuran olay, tahsilat esaslı olmalıdır.

-Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV, %8’ e indirilmelidir.

-Mali Müşavirlere arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir.

-Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamı genişletilmelidir.

-Mali tatil, adli tatil gibi, yaşanabilir bir düzenlemeye kavuşturulmalıdır.

-Mali Müşavirler için gider katılım payı tahakkuk ettirilmeli ve bunu da mahsup etme hakkı verilmelidir.

– Mali Müşavirlerin beyanname ve finansal tablo imzalamaktan doğan sorumlulukları yeniden düzenlenmelidir.

Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların işbirliği ve karşılıklı anlayışla çözüleceğine inanıyoruz.”

-Haber/Cemil Yıldız-