Muhtar Öfkeli: “Demografik Yapımız Bozulmadan Dimdik Kalkacağız”

6 Şubat depreminde en çok yıkıma uğrayan yerleşim birimlerinden biri olan Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’nde TOKİ tarafından derin kazılar yapılarak radyan temellerle bina yapımı sürüyor. Armutlu Mahallesi’ndeki inşaat alanına girişler yasaklanırken, muhtar Cüneyt Öfkeli mahallesinde çok hummalı bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Öfkeli, demografik yapı bozulmadan mahallenin en kısa sürede dimdik ayağa kalkacağını şu sözlerle ifade […]

6 Şubat depreminde en çok yıkıma uğrayan yerleşim birimlerinden biri olan Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’nde TOKİ tarafından derin kazılar yapılarak radyan temellerle bina yapımı sürüyor.

Armutlu Mahallesi’ndeki inşaat alanına girişler yasaklanırken, muhtar Cüneyt Öfkeli mahallesinde çok hummalı bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Öfkeli, demografik yapı bozulmadan mahallenin en kısa sürede dimdik ayağa kalkacağını şu sözlerle ifade etti: “Tüm olumsuzluklara rağmen Armutlu Mahallesi’nin demografik yapısının bozulmadan dimdik ayağa kalkacağı günler yakın. Buna inancım tam ama biraz daha zamana ihtiyacımız var.”

Depremle birlikte gecesini gündüzüne katan ve ailesinden çok sayıda yakınını kaybeden Muhtar Öfkeli, mahallesinin yeniden imarı ve ihyası için gece gündüz çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde de mahallesi sakinlerinin Defne Belediyesi’nde yaşadığı olumsuzlukları kamuoyuna aktaran Öfkeli’nin son dönemdeki mesajları şöyle:

“Defne Belediyesi yetkilileri, sizden rica ediyorum, Armutlu mahalle sakinlerini unutmayın. Mahalle yerle bir olmuş, ölülerimiz, yaralılarımız, cebinde beş kuruş parası olmayan vatandaşlarımız var. Gerçekten çok zor ayakta durmaya çalışıyoruz. İnsanlar çaresiz, bu nedenle ruhsat konusunda mahalle sakinlerimizi yormayın, işi yokuşa sürmeyin. Orta hasarlı bina sahiplerinden bir beklentiniz olmasın, bu işin şakası kalmadı. Lütfen vatandaşa yardımcı olalım.”

“Defne Belediyesi; halkını sev, say, duyarlı ol, yardımcı ol. Eğer kasan boşsa belediyeyi soyanlardan hesap sor. Vatandaşı rahat bırak, bina ruhsatlarının izinlerini sorunsuz, sıkıntısız ver. Hiçbir konuda vatandaşa yardımcı olduğunuzu maalesef göremiyoruz. Vatandaşı hor görüyorsunuz.”

“Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Ceylan beyefendiyle mahalle sakinlerimin taleplerini değerlendirdik. Kuseyri Sitesi, Akbay Sitesi, Payaslı ve Bilinir apartmanlarıyla ilgili mahalle sakinlerimin rezerv isteğiyle ilgili vermiş oldukları dilekçeleri değerlendirdik. Mahallemizdeki ruhsat alamayan orta hasarlı binalarla ilgili sorunları değerlendirdik. Müdürüm yakın zamanda bu konularla ilgili bizleri bilgilendirecek. Kıymetli müdürüme ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Exit mobile version