Müjde mi değil mi? Faiz oranları güncellendi

21 Mart’ta gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puanlık bir artışla yüzde 45’ten yüzde 50’ye yükseltti. Bu kararın ardından bankaların mevduat faizleri de dikkatle incelendi. En güncel verilere göre, farklı bankaların mevduat faiz oranları ve bu oranlarla birlikte elde edilebilecek net kazançlar şu şekilde sıralandı: ING: %53 faiz oranıyla […]

21 Mart’ta gerçekleşen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından Merkez Bankası, politika faizini 500 baz puanlık bir artışla yüzde 45’ten yüzde 50’ye yükseltti. Bu kararın ardından bankaların mevduat faizleri de dikkatle incelendi.

En güncel verilere göre, farklı bankaların mevduat faiz oranları ve bu oranlarla birlikte elde edilebilecek net kazançlar şu şekilde sıralandı:

Karar sonrası en dikkat çeken bankalar arasında ise %35 faiz oranıyla Halk Bankası ve %41,75 faiz oranıyla QNB Finansbank yer aldı. Bu bankaların aylık net kazançları sırasıyla 72.677,6 TL ve 86.693,99 TL olarak belirlendi.

(Adil Yeşildağ)

Exit mobile version