Mullaoğlu, Deprem Sonrası Kredi Durumunu Sordu

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, Hatay ekonomisinin yeniden ayağa kalkması, hayatın normale dönmesi ve halkın yeniden iş ve aş sahibi olabilmesi için devletin her türlü desteği vermesi gerektiğini vurguladı. Mullaoğlu, bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik bir soru önergesi sundu. Mullaoğlu’nun soru önergesinde şu […]

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, Hatay ekonomisinin yeniden ayağa kalkması, hayatın normale dönmesi ve halkın yeniden iş ve aş sahibi olabilmesi için devletin her türlü desteği vermesi gerektiğini vurguladı. Mullaoğlu, bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik bir soru önergesi sundu.
Mullaoğlu’nun soru önergesinde şu sorular yer aldı:
1. 6 Şubat Depremi Sonrası Kredi Durumu: Depremden etkilenen illerde kullandırılan kredi çeşitleri nelerdir ve toplam kredi tutarı ne kadardır?
2. Hatay İli Kredi Tutarı: Hatay ilinde kullandırılan kredi toplam tutarı ne kadardır?
3. TLREF’e Endekslenen Kredilerin Maliyetleri: TLREF’e (Türk Lirası Referans Faiz Oranı) endekslenen kredilerin maliyetlerinin anaparanın üzerine çıktığı belirtilmektedir. Bu konuda sanayicileri rahatlatacak herhangi bir çalışmanız var mıdır?
4. Yeni Destek Paketleri: Deprem bölgelerinde ekonominin yeniden ayağa kalkabilmesi için Bakanlığınızca yapılması planlanan yeni destek paketleri var mıdır?
5. İflas Aşamasındaki Şirketler İçin Önlemler: Deprem illerinde kredilerini ödeyemedikleri için iflas aşamasına gelen şirketler için herhangi bir önlem almayı düşünüyor musunuz? – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version