Mullaoğlu, depremzedelerin boş senet imzası peşinde

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Hatay’daki depremzede vatandaşlara TOKİ tarafından ev teslimi sırasında boş senet imzalatılmasına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Mullaoğlu, bu uygulamanın tefecilikle eşdeğer olduğunu belirterek, devlet ciddiyeti ve hukukun temel ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı. “Boş senet imzalatmak tefecilik uygulamasıdır” Mullaoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “TOKİ, depremzede vatandaşlara evlerini teslim […]

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Hatay’daki depremzede vatandaşlara TOKİ tarafından ev teslimi sırasında boş senet imzalatılmasına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Mullaoğlu, bu uygulamanın tefecilikle eşdeğer olduğunu belirterek, devlet ciddiyeti ve hukukun temel ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı.

“Boş senet imzalatmak tefecilik uygulamasıdır”

Mullaoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “TOKİ, depremzede vatandaşlara evlerini teslim ederken boş senetler imzalatıyor. Boş senet imzalatmak, tefecilerin yaptığı bir uygulamadır. Bu kadar büyük acılar yaşamış insanlara tefecilerin yaklaşımıyla yaklaşarak boş senet imzalatmak ne devlet ciddiyetiyle ne de toplumsal etik değerlerimizle bağdaşır. Aynı zamanda, bu durum hukukun temel ilkelerine de tamamen aykırıdır.”

“Hukuken geçersiz ve kabul edilemez”

Mullaoğlu, depremzedelerin mecbur bırakıldığı bu senetlerin hukuken geçersiz olduğunu da vurguladı:
“Depremzedelere imzalatılan bu boş senetler hukuken batıldır, yani geçersizdir. Çünkü depremzedeler, senedi imzalamadan evlerine kavuşamayacaklarını düşünüyorlar ve imzalamak zorunda bırakılıyorlar. Müzayaka (zorunlu haller) durumunda olan bu insanlara yapılan bu muamele kabul edilemez.”

“Bu uygulama derhal son bulmalı”
Son olarak, bu uygulamanın sorumlularına dikkat çeken Mullaoğlu, Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesini hatırlatarak uyarıda bulundu:
“Bu senetleri imzalatan kamu görevlilerinin, Türk Ceza Kanunu’nun 209’uncu maddesi gereğince sorumlu olduklarını hatırlatıyoruz. Bu yanlış uygulama derhâl son bulmalıdır.”

Exit mobile version