Mullaoğlu: Kentsel Dönüşüm adil olmalı!

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 2024 bütçesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, 7471 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un belirsizlikler içerdiğine dikkat çeken Mullaoğlu, özellikle dar gelirli vatandaşların durumunu vurguladı. Mullaoğlu, kanunda dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için devletin destek olması gerektiğini ve bu […]

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 2024 bütçesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, 7471 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un belirsizlikler içerdiğine dikkat çeken Mullaoğlu, özellikle dar gelirli vatandaşların durumunu vurguladı.

Mullaoğlu, kanunda dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için devletin destek olması gerektiğini ve bu konuda açıklık ve netlik sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, rezerv alanlarda yapılan evlerin maliyet farkını ödeyemeyen vatandaşların tapusuna devletin ortak olmasının doğru olmadığını savundu.

Vatandaşların gelir durumlarını tespit edecek mekanizmaların olduğunu vurgulayan Mullaoğlu, devletin dar gelirli vatandaşları koruması gerektiğini ve yapılan evlerin maliyet farkının da devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.
Mullaoğlu, Adana Belediyesi’ne yapılan yolsuzluk iddialarına da atıfta bulunarak, kamu zararına yol açıldığını iddia etti. Ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi’nin abartılmış kârlar partisine dönüştüğünü belirterek, sizin “Eser Siyaseti” diye adlandırdığınız siyasetiniz “Keser Siyasetine” dönmüştür. Emekliyi, atanamamış öğretmenleri, esnafı, çiftçiyi kesiyorsunuz. Bu siyaset anlayışını asla kabul etmiyor ve ayaklarımız altına alıyoruz.’’ dedi.

Mullaoğlu, son olarak, kentsel dönüşümde devletin dar gelirli vatandaşlara destek olması gerektiğini ve politikaların bu kesimi de kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirtti – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version