Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mullaoğlu TYP sorununu meclise taşıdı

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TYP çalışanlarının işlerinin sonlandırılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu,

Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında çalışan binlerce depremzedenin işlerine son verilmesi konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Mullaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN’a yazılı olarak sunduğu soru önergesiyle konunun yanıtlanmasını talep etti.
Mullaoğlu, deprem bölgelerinde yaşanan iş kayıplarının vicdani olmadığını belirterek, depremzedelerin geçimlerini sağlayabilmek için çalışmak zorunda olduklarını vurguladı. Ayrıca, TYP çalışanlarının uzun süredir daimî kadroya alınma taleplerinin olduğunu ifade etti.
Vatandaşların barınma, beslenme ve diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için devletin yanlarında olması gerektiğini vurgulayan Mullaoğlu, depremzedelerin istihdam edildikleri kurumlarda daimî olarak çalışmalarını sağlayacak önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti.

Mullaoğlu’nun Bakan IŞIKHAN’a yönelttiği sorular şu şekilde:

1. Binlerce kişinin mağdur olmasına neden olacak TYP çalışanlarının işlerine son verilmesi kararından vazgeçme ve bu kişilerin çalışma sürelerinin uzatılmasını sağlama yönünde bir çalışmanız var mıdır?
2. Depremler sonrası işlerini, gelirlerini ve varlıklarını kaybetmiş bu çalışanların, çalıştıkları kurumlarda daimî olarak istihdam edilmeleri yönünde Bakanlık olarak herhangi bir hazırlığınız var mıdır? – Yusuf Cemil Karaçay-