Murat Kurum Hatay’ın adayı değil

Son günlerde Hatay büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AKP tarafından İstanbul için aday gösterileceği iddia edildi. AKP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde güçlü bir aday göstermek için çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Bu çalışmalar kapsamında CHP’nin oy potansiyelinin güçlü olduğu Hatay’da AKP’de iddialı bir aday göstermek istiyor. İsmi dinlendirilen bu adaylar […]

Son günlerde Hatay büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AKP tarafından İstanbul için aday gösterileceği iddia edildi. AKP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde güçlü bir aday göstermek için çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Bu çalışmalar kapsamında CHP’nin oy potansiyelinin güçlü olduğu Hatay’da AKP’de iddialı bir aday göstermek istiyor. İsmi dinlendirilen bu adaylar arasında Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un adı geçiyordu. Ancak AKP kulislerinden edinilen bilgiye göre Erdoğan’ın Pazar günü İBB adayı olarak açıklayacağı ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğu bilgisi yayıldı. Kurum, AKP’nin, Erdoğan’ın katılımıyla, 18 Aralık’ta yapılan “temayül yoklaması”nda, ismi İstanbul için en çok tercih edilen 5 isimden biriydi.

Bu duruma göre Hatay özelinde AKP’nin ismi geçen adayları arasında iki isim ön plana çıkıyor. AKP Hatay il Başkanı Mehmet Öntürk ve Hatay İskenderun belediye başkanı Fatih Tosyalı. Hatay Büyükşehir Beledeyi Başkanlığı için AKP’nin bu iki ismi seçip seçmeyeceği ise henüz net değil. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version