Müsavat Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında ve nereli?

İYİ Parti’nin Genel Başkanı olan Müsavat Dervişoğlu’nun yaşamı ve politik kariyeri merak konusu oldu. Dervişoğlu’nun kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu bilgileri gündeme geliyor. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli? İşte detaylar! Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Müsavat Dervişoğlu, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. 2024 yılından itibaren İYİ Parti Genel […]

İYİ Parti’nin Genel Başkanı olan Müsavat Dervişoğlu’nun yaşamı ve politik kariyeri merak konusu oldu. Dervişoğlu’nun kaç yaşında olduğu ve nereli olduğu bilgileri gündeme geliyor. Peki, Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli? İşte detaylar!

Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

Müsavat Dervişoğlu, Türk siyasetçi ve iş insanıdır. 2024 yılından itibaren İYİ Parti Genel Başkanı olarak görev yapmaktadır. Dervişoğlu, siyaset hayatına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında başlamış, ancak 2017 yılında partiden ayrılarak Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer almıştır. 2018 Türkiye Genel Seçimlerinde İzmir milletvekili olarak Meclis’e girmiştir.

Dervişoğlu’nun siyasal kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 2024 yılında yapılan İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı‘nda Genel Başkan seçilmesi olmuştur. Liderlik sürecinde, anayasa tartışmalarına katılmayacaklarını vurgulamış ve partiden ayrılan üyeleri geri dönmeye davet etmiştir.

Müsavat Dervişoğlu Kaç Yaşında ve Nereli?

Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. 2024 itibarıyla 64 yaşında olan Dervişoğlu, aslen Ordu’nun Fatsa ilçesine mensup bir aileden gelmektedir.

Eğitimini Fatsa, Ankara ve Samsun’da tamamlayan Dervişoğlu, lisans eğitimine Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi‘nde başladı. Ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Sonrasında öğrenci affıyla eğitimine devam ederek Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Dervişoğlu, babasının da siyasetle ilgilenmesi nedeniyle genç yaşlardan itibaren siyasi ortamlara aşina olarak büyümüştür ve aktif siyasette uzun yıllar yer almıştır.

Exit mobile version