Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutlu İnsanların Bağışıklığı Her Zaman Güçlüdür…

Diyetisyen Müzeyyen Özal, stresten

Diyetisyen Müzeyyen Özal, stresten uzak durulmasının önemine değindi.

Diyetisyen Müzeyyen Özal, bir radyo programında yaptığı konuşmada, bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli adımının, stresten uzak durmak olduğunu bildirdi ve “Mutlu insanların bağışıklığı her zaman güçlüdür” mesajını verdi.
Sağlıklı beslenmenin, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri yeterli ve dengeli olarak tüketmesi olduğunu belirten Özal, bireyin yaşına, cinsiyetine, boyuna ve kendi kan değerlerine göre uygun olan beslenme şekillerinin belirlenmesi gerektiğini ifade etti ve “Bireyler için en uygun beslenme şekli, 3 ana – 3 ara öğün şeklinde olmalı. Her ana öğünde besin çeşitliliği bol olmalıdır. Karbonhidrat, protein, yağ dengesi doğru ayarlanmalı. Ara öğünlerde ise süt, meyve veya leblebi gibi atıştırmalıklar ile tok kalma sağlanmalıdır. Günlük beslenmede şeker, tuz, beyaz un gibi malzemeler mümkün olduğunca az tercih edilmelidir” dedi.
Özal, “Dengeli beslenme, düzenli uyku, bol su tüketimi ve hareket bağışıklık sistemimizi korumak için önemlidir” dedi.
Zararlı besini tüketimini azaltın…
Özal, konuşmasında ayrıca şunlara yer verdi:
“Çocuklarda beslenme, anne karnında başlayan bir serüvendir. Doğumu takip eden ilk 6 ayda, sadece anne sütü ve altıncı aydan sonra uygun ek gıdalara başlanmalıdır. İlk bir yıl bebeğe şeker ve tuz verilmemelidir. 2 yaşından büyük çocukların beslenme düzeni aileninkiyle yakın olmalı, yemeklerini aile sofrasında yemelidir. Yemek istemediği besinlerde ısrarcı olmamalı, yemek yerken televizyon veya telefonla uğraşmamalı, bütün ilgisini yemeğe vermelidir.
Kan gruplarına göre beslenme yoktur. Bireyin kendi kan değerlerine, yaşına, boy uzunluğuna, vücut ağırlığına, fiziksel aktivite durumuna ve beslenme alışkanlıklarına göre özel beslenme listeleri oluşturulmalıdır.
Evde kaldığımız bu dönemde hareket etmeyi, bol bol kitap okumayı, kendimizi geliştirmeyi ihmal etmeyelim. Özellikle beslenme konusunda abur cubur veya zararlı besin tüketimini azaltalım. Kendimize sağlıklı besin tarifleri bulup, beslenmelerimizi daha sağlıklı hale getirmeye çalışalım.”
Mehmet ÖZGÜN