Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müziği, filmi ile…

Antakya Musiki Derneği TSM

Antakya Musiki Derneği TSM Korosu’nun “Cumhuriyetin 96. Yıldönümü” Konseri’nde, Yeşilçam anılarına yolculuk rüzgarı…

Antakya Musiki Derneği bünyesindeki Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Cumhuriyetimizin 96.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla verdiği konserde, Yeşilçam filmleri eşliğinde “Müzikle Anılara Yolculuk” gerçekleştirildi.
Perşembe akşamı Antakya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konseri, salon ve balkon olmak üzere tamamen dolduran kalabalık müziksever dinleyiciler yanı sıra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı ve diğer konuklar da dinleyenler arasında yer aldı.
Konser öncesi konuşan Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, salondakilere hitaben, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılını kutlamak amacıyla hazırladığımız bu konsere katılımınızdan ve dolayısıyla Cumhuriyet’e sahip çıkmanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Cumhuriyet; yıkılan, harap olan imparatorluğun küllerinden, çağdaşlığa yürümenin yoludur” dedi. Konser konsepti ile ilgili bilgi de veren Orhan Günal, mesajını şöyle özetledi:
“Bugün burada, Yeşilçam filmleriyle büyümüş ve her seyrettiğinde ayrı haz almış bir kuşak bulunuyor. Dönem dönem replikleri, şarkıları dilimizde dolandı, onlarla güzel anılar biriktirdik. Bu konserimizde, biraz da anılara yolculuk yapacağız.”
Dt.Günal, konsere sponsor olan, Dernek üyesi Nevzat Yıldırım ve ortağı İlyas Fırıncıoğulları’na da ayrıca teşekkür etti.
Antakya’nın ünlü müzik orkestra şeflerinden Mahmut Bulgurcu yönetimindeki Antakya Musiki Derneği TSM Korosu’nda sahne alan enstrümanlar şunlar:
KANUN: Metin Budak, Hatice Kuş
UD: A. Hadi Kelleci, Bülent Bozkır, Nuhan Budak, Gökhan Över
KLARNET: Necip Daraoğlu
GİTAR: Fatih Şaşmaz
KEMAN: Mehmet Çamlı, Adnan Günal, Nadir Menni, Kamil Okyay, Ceyda Başaran
NEY: Adem Bozkurt
RİTM SAZ: Osman Ovacıklı, Adil Anberoğlu, Recep Düzyol
SUNUCU: Aysel Akdemir
İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde sahne alan koristler de şu isimlerden oluştu:
KORİST BAYANLAR:
Ayten Akıllıgöz, Cemile Mazmanoğlu, Çağla Bağdatlı, Dilek Akşit, Edibe Cengiz, Emel Erkan, Emsal Yıldız, Fatma Yağcıoğlu, Feryal Şahin, Gönül Budak, Gönül Öztürk, Gülnur Özbay, Gülseren Budak, Hülya Yeşilkaya, Işılay Semercioğlu, Mey Günal, Nadya Azap, Nazan Fırat, Nesrin Pişen, Nidar Cabbaraoğlu, Nilgün Olgun, Nilüfer Tuncer, Nimet Kadayıfçı, Özden Özkaya, Serap Türetken, Selva Duran, Selva Kavuk, Semra Güzel, Suna Değirmeci, Yazaka Özköse, Zerrin Ortak.
KORİST BAYLAR:
Adnan Eryetli, Ali Nazik, Asaf Şaker, Atıf Soğuksu, Besim Beşir, Candemir Bilekli, Erol Mısırlı, Fevzi Günal, İbrahim Ersuz, İbrahim Yurtcan, Metin Parmaksız, Mithat Cengiz, Murat Akgöl, Murat Ürün, Nevzat Yıldırım, Osman Yağcıoğlu, Remzi Oduncu, Yusuf Altunav.
TRT Sanatçısı Tuğçe Pala’nın ikinci bölümde sahne alıp renk kattığı, salondaki neşeli ortamın dozunu yükselttiği konserde, Koro, şu parçaları seslendirdi:
Şehnaz Longa, Ey Dilber Işve Baz, Nasıl Geçti Habersiz, Sevemez Kimse Seni, Rast Taksim, Bağdat Yolu, Bu Gece Ben Çok Mesudum, Nihavent Taksim, Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin, Herşey Bitmiştir Artık, Dışarda Bir Yaz Yağmuru, Mavi Boncuk, Acemkürdi Taksim, Seni Çok Seviyorum, Samanyolu, Artık Sevmeyeceğim, Aşkımla Oynama Kumar Değildir, Yalnız Kalan Ruhumun, Benim Gözüm Sende, Oyun Bitti.
Gece yarısına kadar süren konser bitimi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Rektör, TRT Sanatçısı, Koro Şefi ile sponsorlara hediyelerini verdi. -Cemil Yıldız-