Müziğin İyileştirici Gücü Arsuz’da

Arsuz’da, Antakya Musiki Derneği tarafından düzenlenen “Yeşeren Umutlar” konseri büyük ilgi gördü. Konser öncesi yapılan konuşmada, Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat 2023 depreminin bölgede derin izler bıraktığını belirterek, müziğin iyileştirici gücünden faydalanarak toplumun bir araya gelmesini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. 2004 yılında kurulan derneğin bugüne kadar birçok anlamlı konser […]

Arsuz’da, Antakya Musiki Derneği tarafından düzenlenen “Yeşeren Umutlar” konseri büyük ilgi gördü. Konser öncesi yapılan konuşmada, Antakya Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat 2023 depreminin bölgede derin izler bıraktığını belirterek, müziğin iyileştirici gücünden faydalanarak toplumun bir araya gelmesini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
2004 yılında kurulan derneğin bugüne kadar birçok anlamlı konser düzenlediğini vurgulayan Günal, bu konserin depremzede müzikseverler için önemli bir rehabilite fırsatı sunduğunu dile getirdi. Arsuz’da kurulan özel koronun seslendirdiği eserlerle, katılımcılar hem sosyalleşme hem de ruhsal olarak iyileşme fırsatı buldu.
Konuşmasında toplumsal hafızanın büyük travmalar sonrasında kesintiye uğradığına dikkat çeken Günal, müziğin bu kesintiyi aşmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün ve Arsuz Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerini sunan Günal, kültürel etkinlikler için sağlanan destekten övgüyle bahsetti. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version