Naci Görür’den İBB adaylığı yorumu

Türkiye’nin sayılı deprem uzmanlarından Prof.Dr. Naci Görür, yıllardır şimdiye kadar aldığı on binlerce soru ve mesajdan farklı olarak hafta içinde sıra dışı çok ilginç bir soru ile karşılaştı. Bir sosyal medya takipçisi, İstanbul büyükşehir belediyesine bir parti tarafından aday gösterileceği ile ilgili soru sordu. Prof.Dr. Naci Görür bu soruyu şöyle yanıtladı: “Sevgili arkadaşlar, beni tanıyorsunuz […]

Türkiye’nin sayılı deprem uzmanlarından Prof.Dr. Naci Görür, yıllardır şimdiye kadar aldığı on binlerce soru ve mesajdan farklı olarak hafta içinde sıra dışı çok ilginç bir soru ile karşılaştı. Bir sosyal medya takipçisi, İstanbul büyükşehir belediyesine bir parti tarafından aday gösterileceği ile ilgili soru sordu. Prof.Dr. Naci Görür bu soruyu şöyle yanıtladı:
“Sevgili arkadaşlar, beni tanıyorsunuz ama yine de sizlerle paylaşmak istiyorum: Şu anda bir çok basın mensubu arayarak bir partinin İstanbul’a Belediye Başkan adayı olarak gösterileceğimi söyleyerek doğruluğunu teyid ettirmek istiyorlar. Doğru olan şu. Ben bir bilim adamıyım, öyle de kalmak istiyorum. Hayatımı halkımı deprem konusunda aydınlatmaya, farkındalık yaratmaya ve deprem kültürü oluşturmaya adadım. Deprem siyaset üstü bir konudur. İnsanlarımızı göçük altından AKP, MHP, CHP diye çıkartmıyoruz. Siyasetçi olursam herkese sesimi duyuramam. Ama şu kesin, hangi parti deprem hakkında hasbel kader bilgime ihtiyaç duyarsa bilim adamı olarak hepsinin emrinde olurum, sevgiyle.”  (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version