Naci Görür’e göre Malatya’da paniğe gerek yok

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6 olarak belirlerken, AFAD 5,9 olarak duyurdu. Deprem, 10.46’da gerçekleşti ve Kandilli’ye göre derinliği 6,5 kilometre, AFAD’a göre ise 10,7 kilometre olarak kaydedildi. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı değerlendirmede, “Malatya için endişe yok” ifadelerini kullandı. Görür, depremin Doğu Anadolu […]

Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6 olarak belirlerken, AFAD 5,9 olarak duyurdu. Deprem, 10.46’da gerçekleşti ve Kandilli’ye göre derinliği 6,5 kilometre, AFAD’a göre ise 10,7 kilometre olarak kaydedildi.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı değerlendirmede, “Malatya için endişe yok” ifadelerini kullandı. Görür, depremin Doğu Anadolu Fay Zonu üzerindeki enerji transferinin bir sonucu olduğunu belirterek, “2020’de Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Bugünkü deprem, 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur” dedi.

Görür, halkı sakin olmaya ve panik yapmamaya davet etti.

Exit mobile version