Narkorehber Gençlik Modeli İSTE’de Tanıtıldı

Hatay Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlediği "Narkorehber Gençlik Modeli" sunumuyla, gençleri uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirdi. Rektör Depci ve Emniyet Müdürü Güneş, gençlerin geleceği için iş birliği mesajı verdi.

Hatay Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen bir programla, üniversite personeli ve öğrencilerine yönelik “Narkorehber Gençlik Modeli” sunumu gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlikte, gençlerin uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Narkotik suçlarla mücadelede iş birliği

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sunuma, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve narkotik ekipleri katıldı. Programda konuşma yapan Emniyet Müdürü Güneş, gençlere uyuşturucunun tehlikeleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Güneş, konuşmasında gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Sizler bizim geleceğimiz, evladımız her şeyimizsiniz. Yarın bizlerin yerinde sizler olacaksınız. Uyuşturucu konusu gençliğin baş belası. Nelerden korunmanız gerektiğini bilmeniz lazım.”
Güneş, bu tür eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin gençleri uyuşturucunun zararlarından koruma noktasında hayati önem taşıdığını belirtti.

Rektör depci: güçlü bir gelecek için çalışmalıyız

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, etkinlikte yaptığı konuşmada öğrencilere hitap ederek, üniversite olarak sadece eğitimde değil, aynı zamanda gençlerin sosyal gelişimlerinde de destek olduklarını ifade etti. Depci, “Hepiniz hoş geldiniz. İMYO’da sizinle beraber olmak çok güzel. Eksik binalarımızın yapımı da en kısa zamanda tamamlanacak ve siz tüm imkanlarıyla kampüsünüze kavuşmuş olacaksınız” diyerek üniversitenin fiziksel altyapısının tamamlanma sürecinde olduğunu vurguladı.
Rektör Depci, gençlerin hayatlarında verecekleri kararların önemine dikkat çekerek, “Hayat tecrübelerim öğretti ki kötü arkadaşlar hayatınızı mahvedebilir. Dikkatli olun, dönüşü olmayan yollara girmeyin. Üniversitemiz Türkiye’de ilkleri başarıyor. Biz çok çalışmalıyız ve güçlü olmalıyız ki ülkemiz güçlü olsun, ülkemiz güçlü olsun ki mazlum coğrafyalara yardım edebilelim” şeklinde konuştu.

Emniyet müdürüne teşekkür ve kampüs turu
Etkinliğin ardından, Rektör Depci, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) Kampüsü’nü gezdirdi. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan, 2024 bağışçının desteğiyle ve 91 milyon Türk lirası hibe ile inşa edilen sınıf ve laboratuvarlar, öğrencilere modern bir eğitim ortamı sunuyor.
Rektör Depci, kampüsün gelişimi için gösterilen çabaların devam edeceğini belirterek, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Exit mobile version