Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne Kadar Zenginlik Ararsanız Hatay’da …

Kılıçdaroğlu, EXPO açılışı için

Kılıçdaroğlu, EXPO açılışı için geldiği ilimizde, kazandırdığı kalıcı eserler için Başkan Savaş’a teşekkür etti, ilimize övgü yağdırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, EXPO alanında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı konuşmada, kazandırdığı kalıcı eserlerden dolayı Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti, ilimize de övgüler yağdırarak, “Hatay gerçekten de uygarlıkların başkenti. Belki küçük bir coğrafya ama tarihin derinliklerine baktığınızda Hatay çok farklı bir kent olarak karşımıza çıkıyor. İnançların zenginliği var, kimliklerin zenginliği var, kültürlerin zenginliği var, yemeklerin zenginliği var, öykülerin zenginliği var. Ne kadar zenginlik ararsanız Hatay’da” dedi.

-EXPO’nun arkasında azim ve kararlılık var-
Güzel bir atmosferde olduğunu söyleyen, bu güzel atmosferi yaratan Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, güzel bir çaba, güzel bir emek gösterildiğini ifade etti.
‘Medeniyetlerin beşiği Türkiye’ diye genelde söylendiğini, gerçekten de Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü olduğunu ama medeniyetlerin beşiğini Anadolu’dan çıkarıp bir kente indirgediğinizde bu kentin kaçınılmaz olarak Hatay olduğunu bildiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasında şunlara yer verdi:
“EXPO 21 tahmin ediyorum bu gerekçelerle Hatay’a verildi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda gitti başvurusunu yaptı ve EXPO’yu Hatay’a getirmeyi düşündü ve bunu gerçekleştirdi. Elbette ki, bu tek başına verilen bir mücadele ama bu mücadelenin arkasında bir azim ve kararlılık var. Sayın Başkan konuşurken ‘yapamazlar’ diye ilk eleştiriler, ‘alamazlar’ diye diğer eleştiriler geldi. Ama bu yolda azim ve kararlılıkla mücadele edince sonucu da almış oldu. Bu mekan aslında kalıcı bir mekan, Hatay’a nefes aldıran bir mekan. Burada her yaştan insan rahatlıkla gelip gezecektir, eğlenecektir, şarkılar, türküler dinleyecektir. Belki de yeşilin bütün tonlarını burada görecektir. Dolayısıyla Hataylılar için olağanüstü güzel ortam ve bu ortamı yaratan Belediye Başkanımıza tekrar hepinizin huzurunda teşekkür ederim.”
-Türkiye’yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız-
Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda şunları dile getirdi: “Kararlılık sadece Hatay Büyükşehir Belediyemizde değil. Diğer belediye başkanlarımızda da aynı kararlılıkla, aynı azimle yol yürüdüklerini de bilmenizi isterim. Biz, çıkarılan bütün engellerden şikayet değil, engelleri aşmasını bildik. Engelleri aşmasını biliyoruz, engelleri aşma konusunda kararlı irademizi de sergiliyoruz. Dolayısıyla hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar Türkiye’yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız.”
-Mehmet ÖZGÜN-