Ne yapıyoruz, bilen yok?

Projeye ne oldu, bunu da! Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda, bu konuda şu ana kadar kaç protokole imza atıldı? Kaç kez sözler verildi? Antakya kent merkezinin Vakıf İşhanı’ndan boşalan arazisi “ne olacak” sorusu, sokaktaki vatandaş nezdinde cevabını arıyor. Hatay Valiliği, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antakya Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi… Bugüne kadar birçok kez bir araya gelen bu […]

Projeye ne oldu, bunu da!

Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda, bu konuda şu ana kadar kaç protokole imza atıldı? Kaç kez sözler verildi? Antakya kent merkezinin Vakıf İşhanı’ndan boşalan arazisi “ne olacak” sorusu, sokaktaki vatandaş nezdinde cevabını arıyor.

DCIM\102MEDIA\DJI_0007.JPG

Hatay Valiliği, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antakya Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi… Bugüne kadar birçok kez bir araya gelen bu 4 kurum arasında birkaç kez protokol yapıldı, görüşmeler gerçekleştirildi. En sonunda varılan anlaşmayla da bu alan için Vakıflar’a ciddi bir ödeme yapıldığı söylendi. Ardından bu alan için yapılan projelendirme çalışması da kamuoyunun gözleri önünde hayata geçirildi. Ancak biten bir yaz ve ‘yeşil alan’ olması beklenen bir alana gömülen kurumsal bir sessizlik var, elde avuçta!

“Eldekinin, hala hiçbir şey yapılmadan bekletilmesinden hangi kurum sorumlu” diye soranların Antakya Gazetesi ile paylaştıkları ise şöyle:

Y.Ç. >> Bilmiyorum! Her gün yanından geçiyorum. Alıştık sanırım!

J.P. >> Herkesin çok konuştuğu, ama iş yapmaya geldiğinde de o herkesin kendi köşesine çekildiği bir şehirde, slogandan bol neyimiz var ki!

V.Z. >> Bizde şöyle bir mantık var aslında; “Madem bu kadar para verdim, bunu çıkartmam lazım!” Büyükşehir de buraya ciddi bir para ödedi ve burayı salt ‘yeşil alan’ yapıp da parasını oraya gömmek istemeyecektir. Yani bizler yeşil alan istesek de sonuç değişmeyecek! Burası, birilerine para kazandıracak bir modele girene kadar, söz verenler, bekleyecek!

C.Ş. >> Ben, en çok da eski kentin önü açılsın diye istiyorum, buradaki yeşil alan ve meydan projesini.

H.A >> Bence, bu konuda en samimi kişi Sayın Vali! Diğerleri, birbiriyle mücadele etmekten iş yapamıyor.

Z.H. >> Herkesin kurumsal bir kazanç beklediği bir projede kaybeden mi? Antakya!

Tamer Yazar

Exit mobile version