Ne zaman asfaltlarız?

Daha kaç yama atarız? Antakya’nın, içinden çıkılmaz haldeki kalabalık trafik yükünü en fazla omuzlayan adreslerden biri olan, Cumhuriyet Caddesi’nin çevre yoluna uzanan hattının ne zaman asfalt yüzü göreceği merak konusu! “İçme suyu çalışması için kazılır, yama halde kapatılır! Elektrik ya da altyapı için bir çalışma ihtiyacı için kazılır, o da yama halde kapatılır! Her kazı, […]

Daha kaç yama atarız?

Antakya’nın, içinden çıkılmaz haldeki kalabalık trafik yükünü en fazla omuzlayan adreslerden biri olan, Cumhuriyet Caddesi’nin çevre yoluna uzanan hattının ne zaman asfalt yüzü göreceği merak konusu!

“İçme suyu çalışması için kazılır, yama halde kapatılır! Elektrik ya da altyapı için bir çalışma ihtiyacı için kazılır, o da yama halde kapatılır! Her kazı, gerisinde bir başka yamalık yaratır! Eldeki de yol boyunca sizi sarsan bir ana cadde olarak var olur! Bu durum da yıllardır değişmez! Çünkü herkes bir şekilde kazmak için sırasını bekler! Ne beraber yapılır bu işler, ne de koordinasyon vardır, onca kazı trafiği içinde! Kazarız! Kapatırız! Kazarız! Kapatırız! O yüzden de engellisi için de, engelsizi için de hiçbir zaman ‘ulaşılabilir’ bir kent olmaz bu şehir!”

Antakya Gazetesi ile paylaşılan bu eleştiri, Antakya’nın ana trafik akışının önemli adreslerinden, Cumhuriyet Caddesi’nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen bir çalışma nedeniyle dile getirildi.

Son dönemde asfalt çalışması ile istenen standarda getirilen diğer yolların ne zaman bir daha kazılacağı ve bu yeni yollara ne zaman yeni yamalıkların ekleneceği ise merak konusu!

Tamer Yazar

Exit mobile version