Nebih Nafile Antakya’ya veda etti

Antakyalı eğitimci ve edebiyatçı, saz ve söz ustası Nebih Nafile de 6 Şubat depreminden sonra tayin isteyerek Ankara’ya yerleşiyor.

6 Şubat depremi her geçen gün aramızdan tanınmış saygın simaları tek tek alıyor. Yeni görev yerine tayini çıkan Nebih Nafile artık Ankara Mamak Ortaköy 80.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’n de eğitimcilik yapacak. Sevilen edebiyatçı Nebih Nafile Antakya’dan ayrılışıyla ilgili duygu dolu bir veda mesajı yayınladı.

İşte başarılı eğitimci yazar ve müzisyen Nebih Nafile’nin veda mesajı: “ÖĞRENCİLERİME ve DOSTLARIMA VEDA…
Hepimiz, 6 Şubat sabahı bir yerlerde kalıcı olmadığımızı bir kez daha anladık. Keşke ayrılık bu şekilde olmasaydı…
Bundan sonra görevime Ankara Mamak Ortaköy 80.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam edeceğim. Tayini çıkan arkadaşlarıma yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Antakya’da kalan bütün arkadaşlarıma sabır ve başarıyı bir arada ümit ediyorum.
Kıymetli müdürüm Hasan Şekerci, Müdür Başyardımcısı Ahmet Çankaya, idarici/ögretmen arkadaşlarım, sevgili ögrencilerim; sizlerle güzel anılarımız oldu. Hepinize HOŞÇA KALIN diyorum…
Depremde kaybettiğimiz kıymetli mesai arkadaşlarım İlknur Aslan ve Ailesine, Murat Çoban ve Ailesine, Kadir Yüksel, Erol Yenen ve vefat eden sevgili öğrencilerime Allah’tan rahmet diliyorum.
Sevgili öğrencilerim!
“Diğer öğrenciler/akranlarınız hâyâl ederken siz hazırlanın. Diğerleri ertelerken siz başlayın. Diğerleri pişman olurken siz ders alın. Diğerleri vazgeçerken siz azmedin. Farklılık yaratmanın temelinde bunlar vardır.”
Maalesef bencil bir nesil yetişiyor. Mesleğinizin inceliğini öğrenirken kitap okuyarak kendinizi sorgulayabilir, evrensel bir boyut kazanırsınız. Gençlerin sürekli olarak büyüklere laf yetiştirmesi özgüven değildir. “Benim Hayatım” istediğim gibi yaşarım diyerek kafa tutmak özgürlük değildir. Aile bireylerini, usta ve öğretmenlerinizi görmezden gelip sosyal medyada bir hayat bulmak sosyalleşme olamaz. Kendi öz kültürümüzden hızlıca uzaklaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bir sözünü sizlere hatırlatmak isterim. “Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır.”
Sevgili gençler, “Cehalet hep aynı şeyi söyler aslında. Bilmediği ne kadar şey varsa onların saçma olduğunu söyler.”
İyi ki sizleri tanıdım. İyi ki öğrencim oldunuz. Sizleri seviyorum. Sevgiyle kalın. Tekrardan hoşça kalın. Sizleri öpüyorum.
Unutmayalım ki; Her sabah Güneş Hepimiz İçin doğuyor…
Nebih Nafile/Mobilya ve Dekorasyon Alan Öğretmeni”

Exit mobile version