Çalışkan “AKP satış konusunda çok başarılı”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Parti’nin özelleştirme politikasına vurgu yaparak, limanlardan bankalara, stratejik tesislerden toprağa kadar her şeyin satıldığını ifade etti. Çalışkan, ayrıca Suriyelilerin ve Filistin’in de satıldığını belirtti. Konuşmasında bütçe savunmasını eleştirerek adalet, yatırım ve istihdam eksikliğine dikkat çeken Çalışkan şunları söyledi: “Tereddütsüz ki mahir olunan en […]

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Parti’nin özelleştirme politikasına vurgu yaparak, limanlardan bankalara, stratejik tesislerden toprağa kadar her şeyin satıldığını ifade etti.

Çalışkan, ayrıca Suriyelilerin ve Filistin’in de satıldığını belirtti. Konuşmasında bütçe savunmasını eleştirerek adalet, yatırım ve istihdam eksikliğine dikkat çeken Çalışkan şunları söyledi:

“Tereddütsüz ki mahir olunan en önemli konu özelleştirme. Her şeyi satmaya çok mahir AK Parti. Bugüne kadar limanları, sanayi kuruluşlarını, stratejik tesisleri, havaalanlarını, yolları, köprüleri, bankaları, sigorta şirketlerini, toprağımızı her şeyi ama her şeyi sattı. Daha ötesi bize güvenen Suriyeliler satıldı. Dava satıldı. Hiç olmazsa Filistin’i satmayın arkadaşlar.”
“Bütçede adalet, yatırım ve istihdam yok. Rantçılar ise fazlasıyla yer alıyor. Bu bütçe milletin karşısına hangi yüzle getirildi? Tam tamına bu kadar yıl boyunca 64 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. İş başına geldiğinizde 130 milyar dolar dış borç bugün 480 milyar dolara çıktı. 2024 bütçesi gider 11,1 trilyon, gelir ise 8,4 trilyon hesap ediliyor. Başta 2,6 trilyonluk bir açık var. Asgari ücretli birisi ’11 bin 200 lira maaş alacağım, maaşımın şu kadarı ev kirasına, bu kadarı pazar masrafına gidecek, öyleyse otobüse binmeyip yürüyerek gideyim’ diyor.” (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version