Nefes Bebek İçin Sergi …

      SMA Hastası Nefes Bebek için 60 ressam HATMEK salonunda düzenlenen sergiye eserlerini bağışladı. Resimlerin satışından elde edilecek gelir Nefes Bebeğin tedavisinde kullanılacak.       Geçtiğimiz gün açılışı yapılan sergiye sanatçılar, Nefes Bebeğin annesi Nilay Yeşil ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Organizatör sanatçı Sibel Çakar açılışa katılanlara, resimlerini bağış yapan sanatçılara ve HATMEK konferans salonunu Nefes […]

      SMA Hastası Nefes Bebek için 60 ressam HATMEK salonunda düzenlenen sergiye eserlerini bağışladı. Resimlerin satışından elde edilecek gelir Nefes Bebeğin tedavisinde kullanılacak.

      Geçtiğimiz gün açılışı yapılan sergiye sanatçılar, Nefes Bebeğin annesi Nilay Yeşil ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Organizatör sanatçı Sibel Çakar açılışa katılanlara, resimlerini bağış yapan sanatçılara ve HATMEK konferans salonunu Nefes Bebek için resimlerin sergilenmesini sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti. Açılışa minik çocuklar da katılarak, Nefes Bebek sergisini gezdi, sanatçılardan bilgi alıp, SMA hastası Nefes Bebeğe destek verdiklerini ifade etti. Nefes Bebeğin sağlığına kavuşması için sergiler açan organizatör-ressam  Sibel Çakar, sanatçılar ve katılanlar birer konuşma yaparak, desteğin hızlandırılmasını istediler.

      Çakar, konuşmasında umduklarından fazla bir destek ve heyecan yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Pandemi dönemi olmasına rağmen sanatçılarımızdan daha fazla destek gördük. Samandağ, İskenderun ve şimdi de Antakya’da sergimizi açtık, çoğalarak yolumuza devam ediyoruz. Sanatçılarımızın dışında sanatçı ruhu taşıyan insanlarımız bulunuyor, onlardan da destek gördük. Miniklerimiz destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Vatan Partisi destek verdi. CKD destek verdi ve onlarında desteği için teşekkür ediyorum. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra kalanını devletimiz çözmesini ve devletimizin başta Nefes Bebek ve diğer bebekler için harekete geçmesini biz ve hastalarımızın velileri istemektedir” dedi.

      Sergide hazır bulunan Nefes Bebeğin Annesi Nilay Yeşil, maddi desteğin ağır gittiğini, hızlandırılması ve bebeğin sağlığını kavuşması için yardım ellerinin uzanmasını istedi ve  “Başta Sibel hanım ve 64 ressam arkadaşlara teşekkür ediyorum. Nefese, nefes olan, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Lütfen bizi yalnız bırakmayın, bizim mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Yolumuz uzun ve nefes bebeğin size ihtiyacı var, kimse nefes bebeği görmezden gelmesin. Nefes şu anda 17 aylık oldu, büyüyor ve büyüdükçe daha çok yaşamda zorlanıyor. Kendisi gibi hastalıkta büyüyor, 15 aydır kampanya yürütüyoruz, kampanya çok ağır işliyor. Kas kaybı yaşıyor, günden, güne eriyor. Bir anne olarak kızımın hayata tutunması için bir yardım talebimizi dikkate alın” dedi.

      Sergiye katılan ve resimlerini paylaşan mozaik-resim sanatçısı Yusuf Altunay, Kaligraf-resim sanatçısı Atıf Soğuksu desteklerini sürdüreceklerini ama devletin el atarak çözmesini istedi. Altunay, “Daha önce üç sergi yaptık, bende tablomu bağış yaptım, ilgi gösterenler var. İlgi var ama yeterli değil, biz buradan bir çağrı yapalım, ilgi gösteren hayırsever dostlarımız, sergiye bekliyor ve katkılarını esirgemesinler” dedi.

      Atıf Soğuksu, 52 yıldır sanatçı olduğunu ve halka hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sanatçılar olarak bir cana, can katabilmek bizim için gurur olarak değerlendiriyorum. Nefes bebeğin sağlığına kavuşmasında bir nebze de olsa destek önemlidir. SMA hastası bebeklerimiz için kampanyaya devam edeceğiz ama esas destek ve çözüm devletin olduğunu belirtelim ve hastalarımız için bir yardım bekliyoruz.”

      Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version