Nerede Olduğunuz Değil Nerede Ne Yaptığınız Önemli…

Vali Mustafa Masatlı “Basın bayramı’nı kutladı, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu ve deprem haberlerindeki yapıcı eleştirilerin şehrin ihyasına katkı yapacağını söyledi. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecileri kahvaltı ortamında konuk eden Vali Mustafa Masatlı, deprem sürecinde Hatay’a koordinatör vali olarak atandığını 2 ay süreyle altyapı işlerine baktığını Ramazan ve Kurban bayramlarını görevi olmamasına rağmen Hatay’da deprem […]

Vali Mustafa Masatlı “Basın bayramı’nı kutladı, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu ve deprem haberlerindeki yapıcı eleştirilerin şehrin ihyasına katkı yapacağını söyledi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla gazetecileri kahvaltı ortamında konuk eden Vali Mustafa Masatlı, deprem sürecinde Hatay’a koordinatör vali olarak atandığını 2 ay süreyle altyapı işlerine baktığını Ramazan ve Kurban bayramlarını görevi olmamasına rağmen Hatay’da deprem bölgesinde sahada geçirdiğini söyledi.

Doğru, tarafsız, ilkeli ve özgür basının varlığının demokrasi tarihi açısından oldukça hayatî ve vazgeçilmez unsurlardan biri olduğuna vurgu yapan Vali MASATLI; yaklaşık 1 aylık görev süresi içinde hiç durmadığını heryere gittiğini her yerle bilgi sahibi olmağa çalıştığını kaydederek şöyle devam etti:“Arkadaşlar Nerede ne olduğunuz değil,nerede ne yaptığınız önemli. Bu anlamda ister gazeteci ister yönetici, sade vatandaş olun deprem yıkıntısının kalkmasında toplum olarak her ferdimiz üzerine düşen sorumluluk duygusuyla hareket etmelidir.

DEPREM 800 YILLIK YIKIM

Vali Mustafa Masatlı basın mensuplarıyla sohbetinde Pazar gecesi Türkiye’nin saygın 3 deprem bilimcisi ile ayır ayrı görüştüğünü ve kendisine bu depremin 800 yılda bir yaşandığının anlatıldığını söyledi.Hatay’ın dünya ölçeğinde hassasiyeti olan bir il olduğunun da farkında olmamız gerektiğini söyleyen Vali MASATLI; yazılı ve görsel basında deprem haberlerinde olumsuzluk yerine yapıcı eleştirel yazıların kamu görevlilerini motive edeceğini daha fazla şevkle çalışmalarını sağlayacağını sözlerine ekledi. – Adil Yeşildağ –

Exit mobile version