Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Niye uyardık? Niye vazgeçtik?

“Duvarlar ‘yıkım’ tehlikesi oluşturduğundan,

“Duvarlar ‘yıkım’ tehlikesi oluşturduğundan, kaldırım kısmen yaya trafiğine kapatılmıştır” uyarısı, 2017 senesinde vatandaşla paylaşıldı, ardından sessizce yerinden kaldırıldı!

2017 senesi başlarında, Antakya PTT Merkez Müdürlüğü’nü çevreleyen dış duvarın üzerine, “Duvarlar ‘yıkım’ tehlikesi oluşturduğundan, kaldırım kısmen yaya trafiğine kapatılmıştır” uyarısını asan idarecilere soralım… Sene 2019! Peki, aradan geçen bu 2 seneyi aşkın zaman içinde, ‘yıkım’ tehlikesine karşı ne yapıldı? Duvarlar güçlendirildi mi? Yenileme gerçekleştirildi mi? Uyarı noktasında alınan ‘kurumsal’ önlemlerden vazgeçilme sebebi ne oldu? Yayalar için tehlike ortadan kalktı mı?
Soruların listesi değişmedi! Soruların muhatabı olan Antakya PTT Merkez Müdürlüğü ile bölgede önlem alan yerel idarenin sessizliği de! Peki, o sessizlik neyin karşılığında konuşur? Olası bir kaza mı? Yoksa yaralanma mı? Hangisi?
Bölgeyi kullanan bir vatandaş ise yerinden çıkmış bir duvar taşını gösterirken, “Hayatlarımız, buna da şükür tadında! Bugünü de atlattık mı, ‘şanslıyız’ diyoruz kendi kendimize!” eleştirisinde duruyor.  -Tamer Yazar-