Nusret Cömert: “Esnaf kültürü Hatay’ın özüdür”

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Hatay’ın yeniden inşasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cömert, Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak modern, refah seviyesi yüksek, medeni ve yaşanabilir bir şehir vizyonuyla yola çıktığını belirtti. TV100 kanalı Güne Bakış programında Hande Aydemir’in sorularını cevaplayan Nusret Cömert, Hatay’ın tarihi alanlarının ve […]

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Hatay’ın yeniden inşasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cömert, Hatay’ın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak modern, refah seviyesi yüksek, medeni ve yaşanabilir bir şehir vizyonuyla yola çıktığını belirtti. TV100 kanalı Güne Bakış programında Hande Aydemir’in sorularını cevaplayan Nusret Cömert, Hatay’ın tarihi alanlarının ve tarım arazilerinin korunmasıyla birlikte altyapı ve üstyapının doğru bir şekilde oluşturulacağını ifade etti. Ayrıca, “Yeni Hatay” yaşam bölgelerinin oluşturulması için parklar, okullar, kreşler, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor alanları, kafeler, restoranlar, kültür-sanat merkezleri ve sosyal yaşam alanlarının planlandığını açıkladı.

Hataylı esnaf ve zanaatkârın sorunlarını, sıkıntıları ve taleplerini de dile getiren Nusret Cömert,

“Esnaf ve zanaatkârımızı temsil eden meslek odalarıyla istişareler yapıyorum, iş yerlerini ziyaret ediyorum. Esnafımıza Hatay’ın tarihi ve kültürel yapısını koruyacağım diye söz veriyorum. Çünkü esnafımız bu kültürün en önemli parçası. Esnaf kültürü Hatay’ın özüdür. Hizmet dönemimde esnaf ve zanaatkârımız; yıkım görüntüsünün hafızalardan silindiği, hayatın normalleştiği, haksız rekabetin önlendiği, eşit şartlarda ticari faaliyetlerini yapabildiği, altyapısı düzgün ve kalıcı işyerlerinde hizmet verecek. Hatay’ın şehir merkezlerinde AVM’ler olmayacak. Hatay esnafı kazanacak.” diye konuştu.

Hatay Yeniden vizyonunu birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayış temelinde oluşturduğunu anlatan Nusret Cömert, katma değerli tarımsal üretimin artırılması, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, yeni sanayi alanlarının oluşturulması, lojistik kabiliyetlerin güçlendirilmesi, karma organize sanayi bölgeleri, ihtisas organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinin kurulumu, mesleki eğitim ve istihdamın artırılması ile ilgili projelerini detaylandırdı.

Nusret Cömert,

“Hatay’ı yeniden inşa ederken projeler ve finansmanı için yerel ve ulusal kaynakları değerlendirirken uluslararası kurum ve kuruluşların finans ve bilgi kaynaklarını harekete geçireceğim. Birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışı hakim kılarak Hatay’ımız için bir koordinatör görevi yürüteceğim.” dedi.

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version