Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O, Bir Şahsiyet Abidesiydi…

Şairler, Yazarlar, M.Akif’i unutmuyor:

Şairler, Yazarlar, M.Akif’i unutmuyor:

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, 27 Aralık 2017 tarihinin, yani bugünün, Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81.Yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “O bir şahsiyet abidesiydi” açıklaması yaptı.
Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak’ın mesajı şöyle:
“Mehmet Akif, inancıyla sanatını bir arada tutabilmiş, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Mehmet Akif Ersoy, arkasında bıraktığı birçok şiirleriyle olduğu kadar, vatan mücadelesine yaptığı katkılarıyla da övgüyü hak eden, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bir kişiliğe sahip olması nedeniyle örnek alınacak bir sevgi ve dava adamı olmuştur. Mehmet Akif Ersoy, sadece bir şair değildi. Yazdıkları yaşadıklarıydı. 63 yıllık ömrü çileyle, ıstırapla ve mücadeleyle geçti. Bu yönüyle model alınması gereken bir şahsiyet abidesidir o.
O’nun yazdığı İstiklal Marşı; parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. 81 yıl önce kaybettiğimiz, ölümünden sonra bile, hala yeri doldurulamamış olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. Yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum.”   -Adil Yeşildağ-