Obezite ve Bodurluk Yaygınlaşıyor

Son yıllarda Türkiye’de artan Obezite ve bodurluk Türkiye’de endişe verici boyutlara ulaşıyor. Bu tipte bir beslenme düzeninin sonucu olarak özellikle obezitenin ciddi bir sorun haline geldiğini vurgulayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bunun yanı sıra şeker hastalıklarıyla karşı karşıya kalındığını ve kalp-damar hastalıklarının da ciddi bir sorun haline […]

Son yıllarda Türkiye’de artan Obezite ve bodurluk Türkiye’de endişe verici boyutlara ulaşıyor. Bu tipte bir beslenme düzeninin sonucu olarak özellikle obezitenin ciddi bir sorun haline geldiğini vurgulayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bunun yanı sıra şeker hastalıklarıyla karşı karşıya kalındığını ve kalp-damar hastalıklarının da ciddi bir sorun haline geldiğinin altını çizdi.

Çocuklar açısından ise zeka gelişimi, büyüme ve gelişim açısından problemler gözlemlendiğini söyleyen Fincancı, çocuklar açısından gittikçe yaygınlaşan bodurluğu ise şöyle anlattı:

“Bodurluk özellikle deprem bölgesinde çok yaygın, üretim bitti, işsizlik had safhada. Çocukların sağlıklı beslenme olanağının ortadan kalkmasının etkileri bodurluk üzerinden görülebiliyor. Bodurluk ciddi bir boyuta ulaşmış durumda, özellikle 6 aydan uzun süre yetersiz beslenen çocuklarda görülen problemleri gözlemleyebiliyoruz. Türkiye genelinde yapılan bir çalışma da bize benzer bir tabloyu gösterebilir. Özellikle de ekonomik koşulları oldukça sınırlı olan işçi sınıfı açısından. Çünkü Türkiye nüfusunun neredeyse yarısı açlık sınırının altında ücret alıyor. İki ücret dahi yoksulluk sınırının altında kalıyor.”

(Adil Yeşildağ)

Exit mobile version