Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Oda başkanlarından HADO’ya övgü

Hatay’ın En Önemli Projelerinden BİRİ

İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve İskenderun Ticaret Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay’ın turizm ve ulaşım alanlarında dünyaya açılacak kapısı olan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) tesislerini ziyaret etti.
Ziyarette, HADO projesinden sorumlu HBB Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok ve Ulaşım Daire Başkanı Nuri Baycan HADO hakkında detaylı bilgiler verdi.
Hatay’ın en önemli projelerinden birinin HADO olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Ok, Mart ayında Ulaştırma Bakanlığına yapılan başvurunun Ağustos ayında onaylandığını belirterek bu süreç içerisinde x-ray cihazlarının kurulumu, turnikelerin yerleştirilmesi, polis memurları ve gümrük personellerine ait resmi odaların yapımının tamamlandığını söyledi.
Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kuralları kapsamında HADO limanının yeterli donanıma sahip olduğuna dikkat çeken Ok, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın attığı önemli adımlar ile projemiz sonunda onay aldı. Kendisine minnettarız. Uluslararası Liman İşletmeciliğine sahip olmak Hatay için ve Başkanımız için önemli bir projeydi. Çok kısa bir süre sonra burada deniz otobüslerimizi göreceğiz” ifadelerine yer verdi.
Ok ayrıca pandemi nedeniyle Kıbrıs’taki uluslararası deniz yolu ulaşımının kapalı olduğunu tüm Hataylıların bilmesi gerektiğini ve ulaşım açısından her şeye hazır olduklarına dikkat çekti. İTSO Başkanı Yılmaz ise projenin Hatay için yapılan önemli bir girişim olduğunu belirterek Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın atmış olduğu ortak adımların sonucunda böyle güzel projelerin ortaya çıkmasının sağlandığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. HADO’nun Hataylıları deniz ile yakınlaştıracak bir proje olduğunu söyleyen İDTO Başkanı Kutlu ise, ilerleyen zamanlarda Hatay’ın ilçeleri arasında deniz yolu ile ulaşım sağlanma ihtimalinin doğduğunu belirterek Deniz Ticaret Odası olarak her zaman buna destek vereceklerini ifade etti.
Mehmet ÖZGÜN

DİĞER VİDEOLAR