Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğretmenler Günü” mesajları

Vali Ata’dan “Öğretmenler Günü”

Vali Ata’dan “Öğretmenler Günü” Mesajı
Vali Erdal Ata, yayınladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 89. Yıldönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarının altını çizdi.
Vali Ata, mesajında şöyle dedi:
“Dünyadaki en fedakâr mesleklerin başında gelen öğretmenlik, emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir insan yetiştirme sanatıdır. Kendini geliştiren ve öğrencilerine yeni ufuklar açan öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz, çağdaş medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarak Atatürk’ün işaret ettiği aydınlık yolda ilerlemeye devam edecektir.
Günümüzde eğitim ve bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak öğretmenlerin bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü geçmişte olduğu gibi bugün de sürmektedir.”
Vali ATA, öğretmenlere hitaben de şunları söyledi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdan hür, irfanı hür nesiller ister’ sözü ışığında, genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvenli, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve girişimci bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Sizlerin bu yolda atacağı her bir adım, ülkemiz ve milletimizin daha güçlü ve müreffeh yarınlarında ulaşacağı daha büyük başarıların tohumları olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle ilimiz genelinde görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Savaş’tan “Öğretmenler Günü” Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Savaş, mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından beri ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır.
En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Saygın bir meslek olan öğretmenlik, sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzel yoludur. Hz. Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’, Atatürk ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demişlerdir” ifadelerine yer verdi.
Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının, öğretmenlerinin üs-tün çalışmalarına bağlı olduğunun altını çizen Başkan Savaş, şöyle devam etti:
“Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, öğretmenlerdir. Geleceğimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı, hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatlarıdır. Bu nedenledir ki, değerli öğretmenlerimiz işte tam bu noktada gençliğimizin, geleceğimizin, ülkemizin umutlarının ve ideallerinin tam ortasında yer almaktadırlar.
Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar. Bugün, Cumhuriyetimizin ve Türkiye’mizin gelmiş olduğu noktada eğitim camiasının neferlerinin rolü en başta yer almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kıymetli varlığımız olan siz değerli öğretmenlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Rektör Kaya’dan “Öğretmenler Günü” Mesajı
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
Rektör Kaya’nın mesajı şöyle:
“Toplumun şekillenmesinde ve bizlerin yetişmesinde hayati bir rolü olan değerli Öğretmenlerimiz, geleceğimizin de asıl kurucuları konumundadır. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi, ancak eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkündür. Vatanımızın geleceği olan gençlerin milli bir bilinç içinde düşünen, üreten ve edindiği kazanımları ülkesinin yarına kullanan bireyler olarak yetişmelerinde eğitim neferi Öğretmenlerimizin rolü büyüktür.
Ülkemizin dört bir yanında çetin şartlar altında fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma amacıyla çalışan Öğretmenlerimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Yaman: Öğretmenlerimizin Günü Kutlu Olsun
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Yaman’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı şöyle:
“Öğretmenlik mesleği, geleceğimizi emanet edeceğimiz bireyleri yetiştirmek gibi önemli ve kutsal bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Ülkemizdeki eğitim düzeyinin kesimlere göre ciddi farklılıklar gösteriyor olmasını ve mevcut eğitim sisteminin öğrencilere ezberletilen kalıpların test kitapçıklarıyla sınandığı dayatmaları düşündüğümüzde; öğretmenlerimizin üstlendiği görevin önemi daha çok ortaya çıkmaktadır.
Bu yüce mesleği icra ederken, öğretmenlerimize sağlanan imkanların çok daha yüksek standartlar gerektirdiği yadsınamaz bir gerçektir. Bununla birlikte, çoğunluğu büyük zorluklar ve ailelerinin gösterdiği fedakarlıklarla okuyup, görevinin başına geçmeyi yıllarca bekleyen atanamamış öğretmen adaylarının sayısının çokluğu da ayrıca üzüntü vericidir. Eğitimlerini ve birikimlerini yeni nesillere aktarmak yerine, yine sistemin kurbanı olarak sıra bekleyen, işsizlik ve dolayısıyla maddi sıkıntılar sonucu hayatına son veren gençlerimizi düşündüğümüzde ortaya çıkan tablo ülkemizin acı gerçeklerinden biridir. Umudumuz; gerek öğretmenlerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, gerekse ataması yapılamamış gençlerimizin daha fazla mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yetkililer tarafından bir an önce hayata geçirilmesi yönündedir.
Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık yarınlara taşınmasında asıl pay sahibi kişiler öğretmenler olacaktır. Öğrenmeye açık, soru sormayı bilen bireyler yetiştirmek, toplumun farkındalık düzeyini arttırabilmek ve öğrencilerine eğitim sisteminin dayattığı kalıpları kırmayı öğretmek sadece öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.
Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için özveriyle çalışan emekçi öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygu ve iyi dileklerimle kutluyorum.”

CHP-Defne’den “Öğretmen Mesajı”
CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, bir mesajla 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. CHP Defne İlçe Yönetimi adına yayınladığı mesajında, “Dünyaya gözünü açan her çocuğun, günlük yaşamında yanında gördüğü ilk anne ve babasıdır, öğretmen” diyen İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, şöyle devam etti:
“Öğretmen demek yaşam demek, gelecek demek, ülkenin eğitim düzeyinin yükselişi demek, fedakârlık demek, kurtarıcı demek, ailesini ülkesi için feda eden demek, atanamadığı halde eğitmek isteyen demek, hayatın gerçekle-rini akıl ve bilimin ışığında öğreten kişi demek. Siyasetçiyi, doktoru, işadamlarını, işçiyi, sanatçıyı ve sporcuyu yetiştiren, donatan demek. Tüm Öğretmenlerimiz, 24 Kasım’larda verilen süslü mesajlardan çok daha fazlasını hakketmektedirler. Ama gelinen noktada, AKP iktidarının eğitimle ilgili 15 yıldır uyguladığı yanlış politikalar, hem eğitim sistemini çökertmiş hem de işi olsun ya da olmasın tüm öğretmenlerimizi bin bir dertle yapayalnız bırakmıştır. Bilgi dolu, bilgisini aktarmak için heyecanla bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayımız maalesef uygulanan akıl almaz politikalar sonucu işsizler ordusuna katılmıştır.
Her yıl üniversiteler-den mezun olan öğretmen adaylarıyla bu sayı daha da artarken iktidarın gündeminde bu sorun yer almamakta ve hükümet yetkilileri içi boş mesajlar vermek dışında bir şey yapmamaktadırlar. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini gelecek kuşaklara aktarma görevini eksiksiz yerine getiren, her gün güzel bir gelecek için umudunu yenileyen tüm öğretmenlerimizin, eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım.”

Eğitim İş’in 24 Kasım Mesajı Hükümet’e:
Öğretmene Bir Maaş İkramiye Verilmeli
Hatay Eğitim İş Yönetimi, 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajını, hükümete, “Eğitim emekçilerine birer maaş ikramiye verilmeli” şeklinde yaptı.
Hatay Eğitim İş Yönetimi adına Başkan Suat Sadış imzalı mesaj şöyle:
“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin kendisine verdiği ‘Başöğretmen’ ünvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle, Başöğretmenimiz Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.
Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun, ‘Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır’ sözleri bunun en güzel örneğidir.
Türkiye’de çalışan öğretmenler, OECD ülkeleri içinde en çok çalışan, en düşük maaş alan öğretmenler arasındadır. ‘Eğitime Bir Bakış 2017’ Raporu’na göre, öğretmenlerin yıllık kazançları açısından, Türkiye, OECD ülkeleri arasında ilk ve ortaokulda 21, lisedeyse 23’üncü sırada bulunmaktadır.
Öte yandan, eğitim sisteminde yaşanan köklü değişiklikler, 4+4+4 gerici eğitim yasasıyla Öğretim Birliği’ne vurulan darbe, okul dönüşümleri, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmek istenmesi, ihraçlar ve açığa almalar, sürgünler, sözleşmeli ve güvencesiz istihdam uygulamalarıyla öğretmenlerin yaşadığı sorunlar daha da derinleştirmiştir.
Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme ölçütleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticiler kıyıma uğratılmıştır. Çağdaş, ilerici, devrimci, Atatürkçü yöneticiler tasfiye edilerek AKP’nin kapıkulu zihniyetine uygun yöneticiler atanmıştır.
İktidar, 15 Temmuz’da gerçekleşen FETÖ darbe girişimini fırsat görerek bir tasfiye süreci başlatmıştır. FETÖ’cü öğretmenleri temizleme gerekçesiyle uygulanan ihraç ve açığa almalar ‘muhalifleri yok etme’ girişimlerine dönüşmüş, böylece var olan öğretmen açığı daha da artmıştır.
Öğretmen açığına rağmen kadrolu öğretmen atamasından vazgeçerek ‘doğrudan torpil’ anlamına gelen mülakata dayalı sözleşmeli öğretmen sistemini getiren Bakanlık, yaklaşık 450 bin ataması yapılmayan öğretmen varken, bu eğitim-öğretim yılında öğretmen açığını ücretli öğretmenlik ile kapatmaya çalışmıştır. Bu durum eğitimin niteliğini de olumsuz yönde etkilemiştir.
Yine MEB tarafından devreye sokulan ve Eğitim-İş olarak dava konusu da yaptığımız ‘performans değerlendirme sistemi’ de öğretmenlik mesleğini değersizleştirmenin geldiği noktayı göstermektedir. MEB’in amacının eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğu herkesin malumu olmuştur.
Eğitim-İş olarak, Bakanlığın eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek ve okullarda bilimsel, laik, ulusal, demokratik ve nitelikli bir eğitim anlayışını yerleştirmek yerine, öğretmeni itibarsızlaştıracak, iş güvencesini ortadan kaldıracak bir eğitim anlayışını yerleştirmesine izin vermeyeceğiz.
Akp Hükümetine önerilerimiz:
-Öğretmenlerin maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.
-24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmelidir.
-Öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği, tüm eğitim çalışanlarına ödenmeli ve en az bir maaş tutarında olmalıdır.
-Öğretmenlere toplu taşıma araçları ücretsiz olmalıdır.
-Öğretmenlere kira yardımı verilmelidir.
-3600 ek gösterge hakkı tanınmalıdır.
– Vergi dilimi yüzde 15’te sabitlenmelidir.
-Yönetici atamalarında liyakat esas alınmalıdır.
Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen, bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”

ADD’den Öğretmenler Günü Mesajı:
Öğretmen der ki, “Doktor değilim, hakim, avukat değilim. Patron, fabrikatör, bakan, başbakan değilim. Ben, ben bir öğretmenim.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Hatay Şube Başkanı Doç.Dr. Kezban Kuran, öğretmenlerin kutsal, onurlu ve gururlu bir mesleğe sahip olduklarını kaydederek, “Onlar doktor değil, hâkim, avukat değil. Patron, fabrikatör, bakan, başbakan değil. Onlar birer öğretmen” dedi.
Mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün kişisel özellikleri, siyasal ve askeri yetenekleri ile insanlık tarihinde çok ender rastlanan karizmatik bir lider örneği olduğu görüşüne yer veren ADD Şube Başkanı Doç. Dr. Kuran, şöyle devam etti:
“O, aynı zamanda eşsiz bir eğitimciydi. Tüm hayatı boyunca eğitime ve eğitimcilere önem vermiş, yeni Türkiye’nin kurulmasında kendisine en yakın yardımcı olarak öğretmenleri görmüş ve her fırsatta öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini yüceltmiştir. 25 Ağustos 1924’te toplanan Muallimler Birliği Kongresi’nde, ‘Öğretmenler, yeni nesli siz fedakâr öğretmenler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakârlığınız derecesiyle uygun bulunacaktır. Cumhuriyet, sizden fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister’ diyerek belirtmiştir.
Biz, bugün, Atatürk ve ilkelerini tam anlayıp en ücra köylerimizdeki büyük halk topluluklarına anlatamadık. Biz, Atatürk’ü iyi anlatamayınca, cahil halka başka şeyler anlatıldı. Kırsal kesimlerde doktor bulamayan halk, tekkeden, türbeden ve muskadan medet ummaya başladı. Okul bulamayan halk, çocuklarını tekkelere, Kur’an’ın anlamını bilmeden onu ezberleten kurslara gönderdi. Çocuklarımız, cahil din adamlarının elinde ümmetçilik, şeriatçılık özlemi içinde yetiştirildi. Cumhuriyet yerine şeriat devleti kurma çabaları artırıldı. Atatürk düşmanlığı körüklendi. Bunun önüne, ancak bilim ve teknolojide diğer çağdaş ülkelerin düzeyine çıkmak ile geçilebilir. Bunun için, eğitim programlarımızın ve eğitim planlarımızın bilimsel araştırmalara dayanması, okullarımızın çağ dışı bilgilerden arındırılması, Atatürk’ü ve ilkelerini anlayan ve iyi anlatan aydın ve çağdaş öğretmenler yetiştirilmesi gerekiyor. Bunun için de öğretmen eğitimine önem verilmesi, mevcut öğretmenlerimizin de meslekte ilerleme ve gelişmelerini sağlayacak olanaklar sunulması son derece önemli.
Onun, senede bir gün anılması ve övülerek göklere çıkarılması yetmez. ‘Ben bir öğretmenim. Şu vatana sevdalanarak çıktım yola. Edirne’den Kars’a, İzmir’den Van’a Hudutlar dar geldi bu kutsal sevdama. Doktor değilim, hâkim, avukat değilim. Patron, fabrikatör, bakan, başbakan değilim. Ben, ben bir öğretmenim. Doktoru da, hâkimi de, bakanı da, başbakanı da ben yetiştirdim. Ben Toros dağlarında yol veren oldum bazı zaman, Erzurum’un soğuğunda titredim. Her 10 Kasım gelince taa yüreğimden yandım. Ata’mın izinden giden, ben bir öğretmenim. Ben bir öğretmenim. Bozok yaylasında çiçek açtım bazı zamanlar, Trakya’da güneş oldum karanlık geceler üstüne. Harran Ovası çatlayıp kurumasın diye Urfa’da baraj olup aktım. Geriliğe ve gericiliğe meydan okuyorum yeni nesiller iyi yetişsin diye…’ düşünen ve çalışan öğretmenlerimize selam olsun.
Bu duygularla, ebediyete göçmüş öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Yeni atanan ve atanacak olan öğretmenlerimize, başarı diliyor, yolları açık olsun diyoruz.”