Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Bakan Tekin, sınıflarda cep telefonu kullanımına ilişkin dikkat çeken mesaj verdi. Bazı öğretmenlerin ders sırasında telefon kullanımını fazla kullandığını belirten Tekin, öğretmenlere ders esnasında cep telefonu kullanmamaları yönünde uyarı yapıldığını söyledi.
Tekin, eğitimde öğrencilerin dikkatinin dağılmaması ve ders ortamının daha verimli olması açısından bu konunun önem taşıdığını ifade etti.
Bakan Tekin ayrıca Türkiye’nin eğitim altyapısındaki değişime ilişkin bilgiler paylaşarak, 2002 yılında yaklaşık 357 bin olan derslik sayısının bugün 760 bine yaklaştığını belirtti.
Tekin’in verdiği bilgilere göre ortaöğretime devam oranı yüzde 90’ın üzerine çıkarken, okul öncesi eğitime erişim oranı da yüzde 80’in üzerine yükseldi. Türkiye genelindeki öğretmen sayısının ise özel okullardaki öğretmenler de dahil edildiğinde 1 milyon 260 bine ulaştığı belirtildi
