Öğretmenlik Meslek Kanunu’na sert tepki

Ankara, Milli Egemenlik Parkı’nda Eğitim-Sen üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne karşı başlattıkları eylem nöbetini 10. gününde sürdürüyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, kanunun geri çekilmesi çağrısı yapıldı. Irmak, “Öğretmenlerle istişare edilmeden yapılan yasa değişikliklerini kabul etmiyoruz. Kanun yapılacaksa, öğretmenlerle birlikte yapılmalıdır” dedi. Eğitim-Sen’in yanı sıra Eğitim-İş ve Özel Sektör Öğretmenleri de […]

Ankara, Milli Egemenlik Parkı’nda Eğitim-Sen üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’ne karşı başlattıkları eylem nöbetini 10. gününde sürdürüyor. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, kanunun geri çekilmesi çağrısı yapıldı. Irmak, “Öğretmenlerle istişare edilmeden yapılan yasa değişikliklerini kabul etmiyoruz. Kanun yapılacaksa, öğretmenlerle birlikte yapılmalıdır” dedi.

Eğitim-Sen’in yanı sıra Eğitim-İş ve Özel Sektör Öğretmenleri de parkta toplanarak, hem kanun teklifinin geri çekilmesini hem de öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etti. Protestocular, kanun teklifinin öğretmenlerin haklarını ihmal ettiğini ve eğitimde gerici adımlar içerdiğini belirtti.

Protesto sırasında “Susma haykır, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na hayır”, “Gerici, ırkçı eğitime hayır” sloganları atıldı. Irmak, Milli Eğitim Akademisi’nin ekonomik bir yük getireceğini ve öğretmenlerin güvenceli çalışma koşullarının göz ardı edildiğini vurgulayarak, “Öğretmenler şiddetin en alasına devlet tarafından uğruyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı, kanun teklifinin dört yıllık eğitim fakülteleri öğrencilerini yok saydığını ve bütçeye ciddi bir yük getireceğini dile getirerek, hükümetin eğitim alanındaki politikalarına tepki gösterdi. Protestocular, mecliste yapılan görüşmelere ilişkin de eleştirilerde bulunarak, “Milletvekillerinin kanun maddesinin ne içerdiğinden haberi yok. Bir tiyatro oyunuyla karşı karşıyayız” şeklinde konuştular.

Eğitim-Sen, eylemlerine devam edeceklerini ve kanun teklifinin geri çekilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version